Maden İşçisi Neden Öldü?

İnegöl’e bağlı Tüfekçikonak Mahallesinde bir kişinin ölümüne sebep olan sel felaketiyle ilgili ortaya atılan iddia kafaları karıştırdı. Maden araması yapan işçiler Hidro Elektrik Santralinde (HES) habersizce vana kapaklarının açılmasının neden olduğunu ve arkadaşlarının bu yüzden hayatını kaybettiğini öne sürdüler.

Önceki gün Tüfekçikonak Mahallesinde sel nedeniyle 45 yaşındaki Hurşit Kurşun hayatını kaybetmişti. İlk belirlemelere göre toprak kayması sonucunda dere yatağına düşen işçi, yaklaşık 1,5 kilometre sürüklendikten sonra hayatını kaybetmiş ve cesedi Mahalle Muhtarı Şahamettin Aykul tarafından bulunmuştu. Olayla ilgili soruşturma sürerken, bölge de çalışan maden işçilerinin jandarma ekiplerine derenin üst kısmında yer alan HES’te çalışan işçileri suçladıkları ortaya çıktı.

İŞÇİLERİN ŞOK İDDİASI!

İşçilerin iddiasına göre, Hidroelektrik Santralinin(HES) tahliye vanalarının kontrolsüz bir şekilde açılması sonucunda su kütlesinin biriktirdiği malzemelerle oluşan selin çalışma yapılan lokasyonu aniden basması sonucu su birikintisi altında kalan Hurşit Kurşun sele kapılıp hayatını kaybetti. Bu şok iddia üzerine bölge de derinlemesine inceleme başlatılacağı öğrenildi.

İŞ MAKİNALARI ÇAMUR ALTINDA

Bu arada olayın meydana geldiği kısımda maden arama çalışması yapan firmaya ait iş makinaları yaşanan sel felaketi nedeniyle büyük zarar gördü. Bölgeden gönderilen fotoğraf ve videolar alanın çamurla kaplandığı ve iş makinalarının bu çamurların altında kaldığı görülüyor.

OLAY ARAŞTIRILIYOR

Elde edilen görüntülere bakıldığında bölgede büyük bir felaket ucuz atlatıldı. Diğer bir iddia ise, HES’te sel nedeniyle biriken aşırı suyun tahliye edilmesi için vana kapaklarının bu nedenle açılabileceği üzerinde duruluyor. Hurşit Kurşun’un gerçek ölüm sebebinin önümüzdeki günlerde yapılacak tetkikle aydınlatılması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim