TOKİ Başkanlığı tarafından İnegöl’de yaptırılacak olan TOKİ 3. Etap çalışmalarıyla alakalı AK parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ve Belediye Başkanı Alper Taban ortak basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda 400 olan konut sayısını 800’e çıkarıldığını aktaran Başkan Taban, başvuruların başladığını bildirdi.
İnegöl Belediyesi encümen salonunda düzenlenen AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan’ın da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, “Yeni bir haftaya, güzel bir başlangıç yapıyoruz. Bugün TOKİ ile ilgili sizleri bilgilendirmek için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Arkadaşlar biliyorsunuz göreve gelirken de beyanlarımızın içine almış olduğumuz TOKİ konutlarının şehrimize kazandırılmasıyla ilgili bir sürecimiz vardı. Şehrimiz bildiğiniz gibi sanayi şehri, turizm şehri, tarım şehri. Ancak tabi sanayi ile beraber göçlerin de yaşandığını biliyoruz. En son 2018 yılı içerisinde 10 bin 250 kişi nüfusumuzda artış olmuştu. Dolayısıyla bu nüfus artışlarını da öngördüğümüzde, muhakkak suretle yeni konutlar, sosyal konutlar üretme zorunluluğunu da görmüştük. Bunlarla ilgili de beyanlarda bulunmuştuk. Bu yapılan çalışmalar üzerinde aynı zamanda TOKİ Başkanlığının da ülkemizin pek çok yerinde ve şehrimizde geçmişte yaptığı çok güzel çalışmalar var. İnegöl’de de 2 etapta 2000 konutu kapsayan TOKİ çalışmaları mevcut. Geldiğimiz nokta itibariyle de çok değerli Milletvekilimiz ve AK Parti İlçe Başkanımızın destek ve katkılarıyla konuyu güzel bir noktaya getirdik. Vatandaşlarımız bu süreci merak diyor. Sayın Cumhurbaşkanımız bugün itibariyle TOKİ ile ilgili başvuru sürecinin başladığını duyurmuştu. Ben Sayın Cumhurbaşkanımıza da buradan teşekkür ediyorum. Bu sadece İnegöl değil, tüm vilayetlerde hayata geçirilen bir proje haline dönüştü. Dolayısıyla 100 bin sosyal konut ve her yıl sayı revize edilerek arttırılabilir, Maliye Bakanlığımızın da desteği ile vatandaşlarımız çok uygun şekilde kira öder gibi kendi evinin sahibi olacak.” dedi.


800 KONUT
Başkan Taban konuşmasını şöyle sürdürdü; “Dün TOKİ Başkan Yardımcımız Levent Bey Pazar günü olmasına rağmen Milletvekilimizin davetiyle İnegöl’e geldiler. Hepimiz burada çalışmalarımızı yürüttük ve biliyorsunuz ilk etapta 480 civarında daire çıkardıklarını ifade etmişlerdi. Sonrasında bunu Milletvekilimizin de destek ve katkılarıyla 800 konuta çıkardılar. Toplamda Bursa’da 3200 tane konut yapılacak. İlçeler bazında en fazla konut ise 800 ile İnegöl’e yapılacak. Türkiye’de en fazla sosyal konut yapılacak ilimizden birinin de Bursa olduğunu ifade etmek istiyorum.”.


3. ETAP
“Bu çalışma TOKİ’nin 3’üncü etap çalışması olacak. Burada tabi bizim topladığımız rakam bunların çok çok üzerindeydi. Ben inanıyorum ki bugün başlayan başvuru süreci ciddi rakamlara erişecek. Bunlarla ilgili bir takım kriterler de olacak. Örneğin en az son 1 yıldır İnegöl’de ikamet etmek gibi, hane toplam gelirinin 5500 TL’nin üzerinde olmaması gibi, 25 yaşa erişmiş olmak gibi… 2+1 daireler için 500 TL başvuru bedeli alınacak. 3+1 daireler için de 1000 TL başvuru bedeli Ziraat Bankasına yatırılacak. Başvurular da Ziraat Bankasına yapılacak. Şehit ve Gazi ailelerimizden bu ücretler alınmayacak.”.


SON BAŞVURU TARİHİ DE 15 OCAK
“TOKİ’nin burada bir alanı vardı. İnşallah biz de yeni bir yaşam alanı oluşturulması için çalıştık, gayret ettik. Çok kısa süre içerisinde de 2 yıl gibi zaman içerisinde bu konutları TOKİ Başkanlığımız hayata geçirmek istediklerini ifade ettiler. Son başvuru tarihi de 15 Ocak. Vatandaşlarımızın başvuruları çok geciktirmemelerini rica ediyorum. Başvuruların yapılacak konutlardan fazla olması durumunda da yine kura çekimi gerçekleştirilecek. Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Milletvekilimiz ve İlçe Başkanımıza da bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Burada bir emek var. Verilen sözü yerine getirmek noktasında mutlu olduğumuz belirtmek istiyorum.”


BURSA’DA EN FAZLA İNEGÖL’E YAPILACAK
AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ise, “Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte başlayan 17 yıllık güzel bir iktidar dönemimizde, en güzel yaptığımız ve çok hayır duası aldığımız işlerden biri toplu konut projesi. Kira öder gibi ev sahibi oluyor vatandaşlarımız. 3 gün önce Sayın Cumhurbaşkanımız bu manada bir müjde daha verdi. Ve bu müjde devamı gelecek bir müjde. 1 buçuk yıl içerisinde tamamlanacak 100 bin konutun ardından seneye yine bu rakamların altında kalmamak kaydıyla toplu konut ihtiyacını göz ederek devam ettirilecek. İnegöl’ümüz 7-8 ay önce açıklanan ilk listede yer almıyordu. Bu süreçte Sayın Başkanlarımızla birlikte TOKİ Başkanımızla birkaç kez görüşme yaparak ısrarcı olduk. Neticede elhamdülillah 800 konut için karar çıktı. Bu da belki yetersiz. Ama 2 ve 3’üncü etaplar için de sözümüzü aldık. 100 bin konutta en iyi rakamlardan biri Bursa’ya verildi. Bursa’da da İnegöl’e. O anlamda TOKİ Başkamıza ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Başvuru bedelleri düşülüp satışın yüzde 10’u kadar peşinat alınarak aylık ödemeler de yüzde 0.49 oranıyla 240 ay vadeye bölünüp Ziraat Bankası tarafından kredilendirilecek” dedi.

Editör: TE Bilişim