İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, Ceviz üreticisini dolandırıp, darp eden şahısların Emniyetin çalışması sonucunda yakalandığını duyurdu. Çelik, üreticileri dolandırıcılığa karşı duyarlı olmaları konusunda uyardı.

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, sosyal medya hesabından şöyle açıkladı; “Geçtiğimiz pazartesi günü İnegöl Meyve Sebze Hal'i yanında bulunan tahılın içinde ve dışında Ceviz ve kestane satmaya gelen çiftçilerimizden son zamanlarda çeşitli şikayetler aldık. Bursa'dan ve Mustafakemalpaşa'dan gelen sözde ceviz ve kestane tüccarları gruplar halinde gelip satıcıyı oyalamak suretiyle ürünü çaldıkları, kantarların eksik tartmasını sağlayacak materyaller ile Çiftçiyi dolandırdıkları ve eksik para ile ödeme yaptıklarına dair aldığımız şikayetler üzerine bu sabah saat 06.30 da Tahıla gittim. Bahsi geçen düzenin aynı şekil işlediğini gördüm.

Orda dönen tezgahlara bizzat sözlü olarak müdahale ettim. Hatta 2 dakika evvel varmış olsaydım şahsım adına belayı bulmuştum.  Turgutalp mahallemizden bir çiftçimize darp etmek suretiyle fiziki eylemde bulunmuşlar. Devamındaki tartışmaya müdahale edince kalabalık grup dağıldı. Eğer orda o an bulunmasaydım darp etmeye devam edeceklerdi. İnegöl emniyet müdürüm Sayın Erdoğan Baydemir'i aradım. Olay yerine derhal ekipleri yolladı. Akabinde kendisi de iştirak etti. Mağdur olan birkaç çiftçimizin mağduriyetini giderdik. Darp eden şahısların da Bursa Ümitalan mevkinde yakalanmasını sağladık. Bütün ciddiyetimle belirtiyorum ki kimse bu çiftçilerin sahipsiz olduğunu sanmasın. Bu günden sonra her pazartesi ve perşembe günü sabah 06.00'da ordayım. Sayın Kaymakamımız ile de bizzat görüştüm. Sivil polislerimiz ve asayiş ekiplerimiz orada asayişi sağlayacaklar.  Bizi bu göreve 4 dönemdir layık gören çiftçilerimizin huzuru ve güveni için işin ucunda cezaevi de olsa ölüm de olsa gözümü kırpmam. Bu Böyle Bilinsin.

Zaten önümüzde ki yıl itibariyle , üreticilerimizin daha derli toplu bir şekilde satış yapabilecekleri bir pazar alanı yeri hedefleyerek bunu üreticilerimize kazandırmalıyız. Bu ürünleri yetiştiren köylerimizin muhtarlarından da üreticilerimizin Tahıla sabah saat 07.00 dan önce girmemeleri konusunda uyarmalarını rica ediyorum. Havanın o saatlerde henüz aydınlanmamış olması sebebiyle olası bir durumda kameraların görüntülerinden faydalanamıyoruz. Olumsuz bir duruma mahal vermemek için lütfen bunları dikkate alalım. Tüm Çiftçilerimize Saygıyla duyurulur.” Dedi.

Editör: TE Bilişim