“İYİLEŞİNCE GERİ DÖNECEĞİM”

 Suriye’nin İdlib kentine bağlı Serakib bölgesinde Esed rejimi tarafından yapılan hava taarruzunda yaralanan gazi Uzman Çavuş Ersin Yıldız(24) tedavinin ardından İnegöl de ki evine geldi.

Suriye’nin İdlib kentine bağlı Serakib bölgesinde Esed rejimine bağlı unsurlar tarafından düzenlenen hava taarruzu sonucu yaralanan Sıhhiye Uzman Çavuş Ersin Yıldız, Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde ki tedavisinin ardından İnegöl de ki baba evine geri döndü.

2017 yılında vatani görevini yapmak için Samsun Sahra-Sıhhiye Eğitim Okul Komutanlığında acemi birliğine katılan ve ardından Ankara EDOK Komutanlığında askerlik görevini yaptığı sırada açılan mülakatlara girerek Uzman Erbaş olan Ersin Yıldız, önce Afrin’de daha sonra Barış Pınarı Harekâtında ve son olarak Bahar Pınarı harekatında görev aldı.

Yapılan saldırı sonucu kulaklarında hasar meydana gelen Uzman Çavuş Ersin Yıldız, sosyal medyada dolaşan şehit sayılarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, devletin açıkladığı rakamların doğru olduğunun altını çizdi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sıhhiye Uzman Çavuş Ersin Yıldız, “2017’de asker olarak başladım. Tekrar uzmanlığa geçtiğimde sahra-sıhhiye eğitimi aldım ardından Afrin’e gittim. Orada ki süreç zorluydu. Tekrar barış Pınarı Harekatı bölgesine geçtik. Oradan bu harekâta girdiğimde hava taarruzu sonucu küçük bir taarruz yaşadık. Çok şükür iyim. Tekrar kendimi toparlayınca görev yerime, komutanlarım yanına gideceğim. Herkesin duası yetiyor. Kolay değil savaş yaşıyoruz . Herkesin bir mesleği var bizimki de bu. Burada bekleyerek Allah’ın izniyle döneceğim. Zor bir durum ülkeyle savaşıyorduk. Hava taarruzu olduk çok şükür karşılık verdik. Sıyrıklar ile atlattık ama Allah’ın izniyle atlatacağız. Devletimizin açıkladığı rakamlardan şüphemiz yok, hepsi doğru. Yalan söylenecek bir durum yok. Bizde öyle gördük. Bir şehit olsa düşünsenize şehitliği kabul edilmiyor ne yaparsınız, yerle bir edersiniz. Devletimizin açıkladığı rakamlar doğru. Biz onların duaları ile ayakta kaldık, duaları eksik etmeyin. İnancımız sonsuz, herkes sağ olsun” dedi.

Editör: TE Bilişim