İnegöl’de Şaban ve Dilan Karaoğul çiftinin ilk çocuğu olarak dünyaya gelen 2 yaşındaki Güney bebek, kalp rahatsızlığı nedeniyle sevk edildiği özel bir hastanede iddiaya göre yanlış tedavi nedeniyle sol bacağı sakat kaldı. Tedavi nedeniyle maddi sıkıntılar yaşayan ve evini satarak sahibi olduğu evde kiracı olmak zorunda kalan aile, hayırseverlerden de destek istiyor.

ÖNCE BURSA’YA, SONRA İSTANBUL’A SEVK EDİLDİ

Alanyurt Esentepe Mahallesinde ikamet eden 27 yaşındaki Şaban ve 28 yaşındaki Dilan Karaoğul çiftinin, 2018 yılında dünyaya gelen Güney’a doktorlar doğumun ardından kalp rahatsızlığı teşhisi koydu. Kalbinde 3 adet delik bulunan Güney bebek, önce Bursa’ya ardından ise İstanbul’da özel bir hastaneye sevk edildi.

YANLIŞ TEDAVİ UYGULANDI!

İstanbul’daki özel hastanede tedavisini sürdüren Güney bebeğe iddiaya göre burada yanlış tedavi uygulandı. Bacağına takılan serumun damar yerine derisine takılması nedeniyle Güney bebeğin, sol bacağı sakat kaldı.

SAHİBİ OLDUĞU EVİN KİRACISI OLDU

Baba Şaban Karaoğul, 2 yıl süren tedaviler boyunca yaklaşık 300 bin TL harcadı. Evini satan ve daha sonra aynı evinde kiracı olmak zorunda kalan Karaoğul, çocuğunun tedavisi ile ilgilenmesi gerektiği için işsiz kaldı.

1 YIL HASTANEDE KALDIK

Şaban Karaoğul, “Oğlum 2 yaşında, doğuştan kalp hastası. İlk doğduğun da teşhis koyamadılar. İnegöl'den Bursa'ya hastaneye sevk ettiler. Gittiğimiz hastanede de yeterli ekipman olmadığı için İstanbul'da özel bir hastaneye gittik. 3 ay hastanede kaldık. Her şey güzel gidiyordu, çocuğum toparlandı, servise çıkardılar bizi. Seviniyoruz eve gideceğiz diye lakin yoğun bakımdan çıkmadan önce son doz ilaçlarını vermek için ayak ve sırtından damar yolu açıldı. Çocuk kalp hastası olduğu için damarları çok ince, tıkanma olasılığı çok yüksek. Gündüz saat 11.00’de açılıp hiç kontrol edilmeden gece saat 01.00’de fark ediyorlar. İlaç damara değil, derinin altına işlediğini, müdahalesini yaptılar, yoğun bakımda olduğu için bize göstermiyorlardı. Telefondan sürekli bilgi alıyorduk. İyi diyordu doktorlar, ayağında iz bile kalmayacak dediler. 9 ay daha yoğun bakımda kaldı. Çocuğun bünyesi yanık ayağı kaldıramadığı için boğazını delerek cihaza bağladılar. 2 kere kalbi durdu, havale geçirdi, sol tarafında hissizlik oluştu. 2 tane yapay damarı vardı, biri tıkandı, biriyle yaşamını sürdürüyor. Onunda ne zaman tıkanacağını Allah bilir. 1 yıl hastanede kaldık ve bizi 5 cihazla eve yolladılar” dedi.

Yapay Damar Takılacak

Ayağındaki sıkıntıdan dolayı 1 yaşında olacağı ameliyatın bu zamana kadar ertelendiğini ifade eden Karaoğul, “Önümüzdeki ay açık kalp ameliyatı olacak ve yurtdışından gelecek olan yapay damar takılacak. Takılacak damarın ömrü 7 yıl ama daha erkende daralabilir, kapanabilir. Sürekli gözetim altında tutulması gerekiyor. Ömrünün sonuna kadar yapılacak olan yapay damar değişecek. Yapay damar çok pahalı olduğu için SSK karşılamıyor. Zaten bu zamana kadar her şeyini tüm tedavilerini biz yapıyoruz. Artık altından kalkamadığımız için hayırseverlerden destek istiyoruz” diye konuştu.

KAYMAKAMLIK VE BELEDİYE YARDIM ETMEDİ

Karaoğul, “İnegöl Kaymakamı yardım edecekti etmedi. Gidip görüştüğümde paramız yok dedi. İnegöl belediyesi de yardım edecekti. Bir sıkıntı olunca aramam için numarasını verdi. Arıyoruz telefonları açmıyorlar. Gidiyorum oraya haber vereceğiz diyorlar, vermiyorlar. Kimse kimseye yardım etmek zorunda değil tabi ama yaparım deyip yapmayanlar umudumuzu kırdı. Bu saatten sonra kaymakamlık ve belediyeden gelecek herhangi bir yardımı kabul etmeyeceğiz. Çocuğum ameliyat olamayacaksa bile yardımlarını kabul etmeyeceğiz çocuğumun tedavilerini üstlenecek hayırseverlerden destek bekliyoruz.”

Yardım etmek isteyen vatandaşlar 0536 581 72 02 numaralı telefonla iletişeme geçebilirler.

Editör: TE Bilişim