İnegöllü Mobilyacılar İTSO, İMOS ve MODEF işbirliğinde Kenya’nın başkenti Nairobi’de ikili iş görüşmesi organizasyonu gerçekleştirdi.
İnegöl mobilya sanayisine yeni pazarlar kazandırmak için İTSO, İMOS ve MODEF öncülüğünde yapılan organizasyonlara Kenya ile devam edildi. 
Kenya’nın başkenti Nairobi’de gerçekleşen ikili iş görüşmesi organizasyonuna İnegöl’den 21 firma katılım gösterirken Kenya’dan 90, Uganda, Etiyopya ve Tanzanya’dan 10 firma katılım gösterdi.
Konu ile alakalı bir açıklama yapan İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Bildiğiniz gibi İnegöl için yeni pazarlar bulmaya dönük çalışmalarımızı İMOS ve MODEF ile yapıyoruz. Bu sene haziran ayında gerçekleştirdiğimiz Özbekistan ikili iş görüşmesi organizasyonunun ardından şimdi de Kenya’da bu organizasyonumuzu gerçekleştirdik. Odamızı temsilen Başkan vekilimiz Kenan Kender ve Yönetim Kurulu Üyemiz Halil Malkaç’ın katılım gösterdiği organizasyon başarılı bir şekilde nihayete erdi. Umarım bu görüşmeler büyük ticari faaliyetlerin başlangıcı olur ve İnegöllü mobilya üreticisi arkadaşlar bu ülkelerde çok güzel işler yapmaya başlarlar” dedi. 
Gidilen ülkelerde iş birliği kuruluşları ile de görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Uğurdağ, “Arkadaşlarımız orada sadece mobilya ithalatçıları ile değil aynı zamanda ticari örgütlerle de görüşmeler yaparak ilişkilerin daha organize ve güvenilir yürümesi için çaba sarf ediyorlar. Bu kapsamda Kenya Ticaret Odası ve Kenya Özel Sektör Birliği ile bir görüşme gerçekleştirdiler. Bu görüşmelerde amacımız ilişkilerin daha kurumsal bir alt yapıya oturmasıdır.” Diye konuştu.
İMOS Başkanı Okan Güler ise, dernek olarak kuruldukları günden beri yeni pazarların önünü açmak için faaliyetler yaptıklarını belirterek, “İnegöl orta doğu ve kuzey Afrika ülkeleri ile güzel bir ticari hacim yakaladı. Ama takdir edersiniz ki riski dağıtmak ve ülkelerde yaşanacak sorunlarda yan yollar bulabilmek önemli. Bu sebeple bizler dernek olarak yeni pazarları sürekli zorluyoruz. Bu kapsamda Hindistan, Güney Kore, Güney Afrika, Özbekistan, İsveç gibi pek çok ülkede faaliyetler yaptık. Kiminde istediğimiz etkiyi aldık ve mobilyacılarımız ihracata başladılar kiminde ise daha fazla çalışıp ısrar edip yol almamız gerekecek. Ürettiğimiz mobilyalar tasarım çizgisi ve kalite olarak tanıştığımız firmaları tatmin ediyor, fiyat ve üretim hacmi ise firmaların özel konuları. Bunları da aştıklarında zaten ticaret arkadan geliyor. Ben burada bize yakın ilgi gösteren ve ülkemizden binlerce kilometre uzakta bize 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu verdiği resepsiyonla yaşatan başta Büyükelçimiz Sayın Ahmet Cemil Miroğlu Bey’e ve bizlere organizasyon öncesinde ve sırasında yardım eden Ticaret Ataşemiz Sayın Murat Can Kılınç Bey’e çok teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim