İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ İnegöl’de ihracatın %29 artarak yaklaşık 1.5 milyar dolara , mobilya sektöründe ise ihracatın %25 artarak yaklaşık 670 milyon dolara yükseldiğini , iç piyasanın ise %25 daraldığını söyledi.  

Bloomberg HT yayınına katılan Uluslararası İnegöl Mobilya ve Dekorasyon Fuarı Yönetim Kurulu (MODEF) ve İnegöl Ticaret Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İÇ PİYASA DURGUN

İç piyasada ciddi bir daralma var. Bunun sebepleri belli gelir gider dengesinin ciddi derecede bozulmuş olması. Toparlanır diye ümit ediyoruz. Haziran ayında fiyatların oturacağını tahmin ediyoruz. Savaş sona ererse süreç daha hızlı gelişir.

İHRACAT %29 ARTTI

İnegöl’de ihracat %29 seviyesinde arttı. Mobilya sektöründe %25 seviyesinde bir ihracat artışı oldu. Pandemiye rağmen ekonomik sıkıntı olmasına rağmen ihracatımızı arttırıyoruz. Buna karşın aynı oranda iç piyasada düşüş var. Burada bir sıkıntı yaşıyoruz.

HAM MADDE SIKINTISI YAŞIYORUZ

“Rusya ve Ukrayna’dan kereste ve metal tedariği teminlerinde sıkıntı yaşıyoruz. Fiyat artışları ve ürünün Türkiye’ye gelmesinde sıkıntılar yaşıyoruz. Sektör özellikle hammadde de üst düzey sıkıntılar yaşıyoruz. Negatif yönde etkileniyoruz.”

Editör: TE Bilişim