İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası 2019 yılı ticaret istatistiklerini açıkladı. İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, Çin’de yaşanan Coronavirüsün İnegöl'ün ihracatını olumlu yönde etkileyeceğini söyledi. 
Coronavirüs konusuna değinen Uğurdağ, "Çin’de baş gösteren Coronovirüs dünyanın sorunu. Birçok ülkeye de şuan itibariyle yayılmış vaziyette. Allah’a çok şükür bizim ülkemizde bugüne kadar böyle bir tehlike ciddi boyuta ulaşmadı. Rabbimden temennimde hiçbir şekilde bulaşmasın. Tabi Çin özellikle önemli bir ülke. Dünya ekonomisi ve üretimi açısından dünyaya yön veren ülkelerden birisi. Özellikle tekstil ve mobilya sektöründe çok ciddi ihracat yapan bir ülke. Bizi direk ilgilendiren bir gelişme. Coronovirisle alakalı Çin’de birçok bölge karantinaya alınmış durumda. Bunun bize pozitif yönde yansımaları muhakkak olacaktır, olmaya da başlamıştır. Biz özellikle bu noktadan sonra İnegöl’den ihracat yapan ve ihracat yapma potansiyeli olan birçok ülkedeki mobilya sektörü başta olmak üzere firmalarla irtibata geçmiş vaziyetteyiz. Biliyorsunuz bizim 6 Nisan’da önemli bir fuarımız var. Fuarla alakalı biz zaten 3 aydır çalışmalarımızı başlatmıştık. İç piyasa fuarı olmasına rağmen biz bu fuarı yaptığımız çalışmalarla beraber ihracat odaklı fuar olma noktasına ulaştırdık. Mobilya sektörü başta olmak üzere Coronovirisüyle alakalı bütün gelişmeleri pozitif yöne çevirmek durumundayız. Bunun içinde bütün adımları atıyoruz. Fuarımız kesinlikle iptal olmuş durumda değil. 6 Nisan’da biz fuarımızı açacağız. Özellikle yurtdışı çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Daha önce davet etmiş olduğumuz müşteriler haricinde dünyanın birçok ülkesinden birçok firmayı da şehrimize davet etmeye devam ediyoruz. Coronovirüsle alakalı inşallah biz böyle bir problem yaşamayız” dedi.
Irak’taki sınır kapısında yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Uğurdağ, “Irak bizim en çok ihracat yaptığımız bir ülke. En aktif olduğumuz ülke. Bu bağlamda geçen hafta Cumartesi günü Irakla ilgili bir gelişme yaşandı. Cumartesi gününden beri yetkililerle irtibat halindeyiz. Çok büyük düzeyde bir sıkıntı yaşayamayacağız kanaatindeyiz. Düzenlemeler hala devam ediyor. Orada girişler-çıkışlar TIR bazında gerçekleşmeyecek. En azından dorselerin, Tırların ve şoförlerin değişmesiyle ürün sevkiyatı devam edecek. Belki süreç zorlaşacak ve uzayacak. Bu bir gerçek ama ürün sevkiyatı şuan itibariyle de devam ediyor. Ve inşallah 10-15 gün içerisinde gerekli tedbirler en üst düzeyde alınacak. Eski haline döndürülmeye çalışılıyor. Sınırda ürün sevkiyatı 10-15 gün içerisinde devam edecek kanaatindeyiz. Ama şuanda da durmuş vaziyette değil" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim