İnegöl’e bağlı

İnegöl’e bağlı Kurşunlu Beldesi ile Alanyurt ve 5 ayrı köyde bulunan bakkallardan yaklaşık 8 bin lira değerinde sigara, alkollü içecekler ve bozuk para çalan organize hırsızlık şebekesinin eşkallerini ve ikamet adreslerini belirleyen Jandarma ekipleri, şebekeye yönelik şafak vaktinde operasyon düzenledi. Bursa nüfusuna kayıtlı olan hırsızların, Akhisar mahallesinde hırsızlık üssü olarak kiraladıkları 2 evi kısa bir süre önce boşalttıkları belirlendi.

Kurşunlu’dan başlamak üzere, Kozluca, Hamzabey, Şehitler, Alibey ve Sungurpaşa köyleri ile Alanyurt’ta alarmı olmayan bakkalları seçerek hırsızlık yapan kişiler, Kurşunlu’da bir bakkaldan 2 bin TL, Hamzabey köyünde iki bakkaldan 4 bin TL, Kozluca köyünde ise bir bakkaldan 2 bin TL olmak üzere toplam yaklaşık 8 bin TL’lik sigara ve bozuk paraları çalarken, bazı bakkalların giriş kapısının önüne, çaldıkları çikolatalarla haç işareti yaptılar.

Hırsızlık yaptıkları Hamzabey köyünde kurulu bulunan güvenlik kameralarına yakalanan hırsızların, şebeke halinde çalıştıkları, Bursa Nilüfer ile Kütahya’ya bağlı Tavşanlı ilçesindeki birçok köyde de hırsızlık olaylarına karıştıkları tespit edildi. Jandarma ekipleri, eşkalleri belirlenen hırsızların yakalanması için yoğun bir çalışma başlatırken, şebekenin İnegöl’e bağlı Akhisar mahallesinde kiraladıkları iki evi tespit etti. Bursa İl Jandarma Komutanlığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, Bursa’dan gelen Komando timi, İnegöl ve Alanyurt Jandarma ekiplerinin katılımı ile belirlenen adreslere şafak operasyonu düzenlendi.

İnegöl Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı İbrahim Yağız ve Jandarma Merkez Karakol Komutanı Üsteğmen Çağlar İlden’in yönetiminde Akhisar mahallesi 141 ve 142. sokaklardaki evlere yapılan baskınlarda, şebeke üyelerinin evi boşalttıkları tespit edildi. Genç hırsızların kaçma veya silahlı yada silahsız şekilde karşılık verme ihtimaline karşı evlerin çevresini saran jandarma ekipleri, elleri tetikte bekledi. Her iki evde de yapılan aramalarda, şebeke üyelerinin izine rastlanılmadı.

Araştırma ve soruşturmaların geniş çaplı olarak sürdürüldüğü, hırsızlık şebekesinin biran önce yakalanması için yoğun bir şekilde çalışıldığı belirtildi.

Editör: TE Bilişim