Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince izinsiz ve sağlıksız şekilde maske üretimi yapan bir atölyeye operasyon yapıldı. Operasyonda yaklaşık 10 bin adet  N95 olarak tabir edilen maske, maske imalatında kullanılan yaklaşık bir ton hammadde ve üretim makineleri ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Bursa İl Jandarma Komutanlığı  ekiplerince  İçişleri ve Sağlık  Başkanlığının talimatları doğrultusunda Covid-19 virüsü ile mücadele kapsamında izinsiz ve sağlıksız şekilde maske üretimi yapan, malzeme stoklayan işyeri ve şahıslara yönelik yapılan çalışmalar sonrasında; Kestel Organize Sanayi Bölgesi içerisinde Ş.A. ve T.U. isimli şüphelerin kaçak maske üretim atölyesi kurdukları tespit edilmiştir.  Adli makamlardan alının arama kararı sonrasında Belediye ve İlçe Sağlık ekipleri ile birlikte kaçak maske üretim hanesine operasyon yapıldı. 
Yapılan operasyon sonrasında; yaklaşık 10.000 Adet  N95 olarak tabir edilen maske, maske imalatında kullanılan stoklanmış yaklaşık bir ton hammadde ve üretim makineleri ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edilerek ruhsatsız açılan işyeri Belediye ekiplerince mühürlendi. Halk sağlığını tehdit eden ve fırsatçılık yapan şahıslar gözaltına alındı.

Editör: TE Bilişim