Tescilli köftemizin dünyaya duyurulması amacıyla 1. Uluslararası Köfte Festivali gerçekleştirildi. Festivalde hazırlanan köfteyi yemek için vatandaşlar uzun kuyruk oluşturdu.

İnegöl Belediyesi, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, İnegöl Köfteci Aşçı Tatlıcı ve Benzerleri Odası ve Şef Aşçılar Derneği işbirliğinde Kültür Park içerisinde Cumartesi ve Pazar günü düzenlenen festivalde uzun kuyruklar oluştu.

 7-8 Eylül tarihleri arasında 2 gün süren festivalde 25 metre uzunluğunda kurulan dev mangalda 1.5 ton köfte pişirilerek vatandaşlara ikram edildi. Vatandaşlar köfteleri yemek için uzun kuyruklar oluştururken, izdiham da oluştu. Ayrıca düzenlenen yöresel yemek yarışmalarında da derece alanlara da ödülleri verildi. 10 bin kişilik hazırlanan köfteler, vatandaşlara ekmek arasında ayranla birlikte ikram edildi.

Festivalde konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, ilkini düzenledikleri köfte festivalinde 10 bin kişiye 1.5 ton köfte ikram ettiklerini, yoğun talepten memnun olduklarını söyledi. Taban, “Bu yıl birincisini düzenlediğimiz uluslar arası kültür sanat festivalimizi gerçekleştiriyoruz. İnegöl’ümüz mobilyası ve köftesiyle ünlüdür. Lokantacılar odamız ve ticaret odamızın işbirliğinde güzel bir organizasyon gerçekleştirdik. 10 bin kişilik 1.5 ton köftemizi vatandaşlarımıza ikram ediyoruz. Çok özel bir tat. Herkesi şehrimize köftemizden tatmaları için davet ediyorum.” Dedi.

Konuşmanın ardından yöresel yemek yarışmasında derece alanlara ödülleri verildi. 

Editör: TE Bilişim