İnegöl Belediyesi tarafından vatandaşlara yönelik ücretsiz maske uygulamasında yaşanan uzun kuyruklar, Koronavirüse davetiye çıkartıyor.

Vatandaşların maske ihtiyacının karşılanması amacıyla İnegöl Belediyesi tarafından üretilen maskeler, belirlenen dağıtım noktalarında ücretsiz olarak vatandaşlara kimlik karşılığında ücretsiz olarak veriliyor. Türkiye’ye örnek olan bu uygulama beraberinde de eleştirileri getiriyor. Dağıtım noktalarındaki kalabalık koronavirüse adeta davetiye çıkarıyor.

Ücretsiz maske teminini noktasında en çok sıkıntıyı 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 18 yaş altı genç ve çocuklar yaşıyor.

İnegöl genelinde 8 noktada dağıtımı yapılan ücretsiz maske dağıtımı tüm hızıyla sürüyor. Sosyal mesafe uygulamasının yok sayıldığı başvuru noktaları önündeki görüntüler tartışmaları da beraberinde getirdi. Onlarca vatandaşın ardarda sıraya girdiği görüntüler sosyal medya üzerinden yayılmaya başlandı. Uzun kuyrukların görüldüğü fotoğraflara ilçe halkı eleştiriler getirmeye başladı. Özellikle maskelerin kimliği ile gelen vatandaşlara verildiği, diğer hane halkının ise dağıtım noktasına gelmesine zorlandığı iddia ediliyor.

Özellikle 65 yaş ve üzere ile 18 yaş altı vatandaşlar, devlet tarafından ön görülen izin günlerinde sokağa çıkmaları nedeniyle vakitlerini kuyruklarda harcamak zorunda kalıyorlar.

18 yaş altı grup Çarşamba ve Cuma günleri, 65 yaş ve üzeri grup ise Pazar günleri belirli saatlerde dışarı çıkabiliyorlar. Hane halkından diğer fertler bu yaş grupları adına ücretsiz maske alamadıkları için özellikle bu günlerde oluşan kuyruklar, adeta hastalığa davetiye çıkarıyor.

HİZMET GÜZEL UYGULAMA YANLIŞ

Ücretsiz verilen maske hizmetinin oldukça olumlu olduğu belirten vatandaşlar, “İnegöl belediyemizin ücretsiz maske dağıtımı hizmetini oldukça yerinde buluyoruz. Belediyemize teşekkür ediyoruz ancak hizmetin güzel olmasını karşın uygulamanın yanlış olduğunu Belediye Başkanımız Alper Taban’ın görmesini rica ediyoruz. Belediyemizden beklentimiz; 65 yaş ve üzeri ile 18 yaş altı vatandaşların, maskelerinin büyükşehir belediyesiyle protokol yaparak su faturaları veya eczacılar odasıyla protokol yapılarak eczaneler aracılığıyla verilmesini istiyoruz. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak istemiyoruz.” Dediler.

MASKE KALİTESİ ELEŞTİRİSİ

Bu arada maske kalitesi konusunda da eleştirilerde bulunan vatandaşlar, “Eczanelerde 1 TL’ye satışı yapılan maskeler ile belediyemizin sağlamış olduğu maskeler arasında kalite farkı var. Dağıtılan maskelerin koronaya karşı etkisinin olmadığı söyleniyor. Belediyemizden ricamız sağlık bakanlığının öngördüğü tıbbi maskeler gibi ürünlerin imal edilmesi, hizmetin en güzel şekilde İnegöllülere verilmesidir” ifadelerini kullandılar.

Editör: TE Bilişim