Kalburt dere içerisindeki ağaçtaki balık avlamak için kullanılan misinaya takılarak 5 gündür mahsur kalan karabatak kuşu, İnegöl İtfaiyesi ve Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince nefes kesen operasyonla kurtarıldı. Kurtarma operasyonu kameralarımıza saniye saniye görüntülendi. Kurtarılan yaralı karabatak kuşu, İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvan bakım ve Tedavi Merkezinde tedavi altına alındı.

Edinilen bilgilere göre; İnegöl’ün Karburt deresinde balık tutan vatandaşlar, su yüksekliği bulunan dere içerisindeki ağaçta misinaya takılmış karabatak kuşunu fark ettiler. Kendi imkanlarıyla kuşu kurtaramayan balıkçılar durumu İnegöl Belediyesi Veteriner İşleri ve İnegöl İtfaiyesine bildirdiler.

KURTARMA BOTUNU İLK KEZ KULLANDILAR

 Olay yerine gelen ekipler, kendi güvenliklerini de düşünerek bataklık olan dereye kurtarma botuyla girdiler. Botla ağaca kadar giden ekipler, misinaya takılan yırtıcı karabatak kuşunu yoğun çaba sarf ederek kurtardılar. İnegöl ekiplerine tahsis edilen kurtarma botu, ilk kez bu kurtarma operasyonunda kullanıldı.

Yoğun çabayla kurtarılan yaralı kuş, İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvan bakım ve Tedavi Merkezinde aracına konularak merkeze götürülüp tedavi altına alındı.

Balıkçılar, kuşu kurtaran ekiplere teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilişim