İnegöl de bir çay bahçesinden kaçan maymun paniğe yol açtı. İlçede vatandaşlara rahatsızlık veren maymun belediye ekiplerince yakalanarak Bursa hayvanat bahçesine götürüldü.  

İnegöl’ün Burhaniye mahallesinde faaliyet gösteren bir çay bahçesinde kalan maymun, kaçınca ortalığı karıştırdı. Çevredeki sokaklardan Kemalpaşa mahallesine kadar giderek vatandaşlara rahatsızlık veren maymun, panik yarattı. Vatandaşların şikayetleri üzerine harekete geçen İnegöl Belediyesi Veteriner işleri Müdürlüğü ekipleri, maymunu yaşadığı çay bahçesinde yakaladılar. Yakalanan maymun Bursa hayvanat bahçesine götürüldü.

SEVİYORDUK

Çay bahçesi işletmecisi Taner Özen, “Bu maymun aylar önce buraya geldi, kaldı. Herhangi bir saldırma olayı olmadı. Çay bahçemize gelen müşteriler var hiç birinden şikayet almadık. Bu gün gelip belediye ekipleri aldılar. Saldırganlığı olmadı hiç. Üzüldük maymunu götürdüklerinde” dedi.

Vatandaşlardan Yavuz Oktay ise “Biz buralardayız, hiç saldırmadı bize. Bu kafeye geliyoruz, hiç zararını görmedik. Çocuklarımızla eğleniyor. Çocuklarımız çok severdi. Herkes besliyor. Üzüldük götürülmesine” dedi.

Semra Oktay ise, “Zararsız bir hayvan. Herkes tarafından sevilen bir hayvandı. Çocuklarımızın eğlencesiydi.” Dedi.

Editör: TE Bilişim