AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz, bugün açılan Mobilya ve dekorasyon fuarında müjdeleri sıraladı.

Gürel’in konuşması şöyle; “İnegöl’ümüzün can damarı mobilya sektörünü ayakta tutan kıymetli üreticiler, bir fuardan fazlası 43. Mobilya fuarımızın ilk gününde bizleri yalnız bırakmayan kıymetli  misafir ve, hemsehrilerim. değerli hazirun hepbirinizi ayrı ayrı sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Fuarımıza  hoş geldiniz.  

Dünya 1 yılı aşkın süredir zor bir süreçten geçiyor. Yönetimlerimiz, insanlığımız ve kulluğumuz ile sınanıyoruz. Uzadıkça zorlanıyoruz evet ama İnşirah suresinin:

–demek ki, zorlukla beraber bir kolaylık var. Evet zorlukla beraber bir kolaylık var! O halde boşkaldığında yine kalk yorul! Ve ancak Rabbinden ümit et. Hep O’na doğrul! Ayetlerine sımsıkı sarılırsak, müjdelendiği gibi feraha çıkacağımız inşallah. Bu inançla, Rabbim ’den, covit 19 u ve mutasyonlarını geride bırakıp daha nice fuar ve organizasyonlarda beraber olmayı niyaz ediyorum.

Tabi fiili dualarımız da güzel neticeler veriyor. Salgın sürecin ilk gününden bu yana yaptığımız çalışmalar Dünya’ya, yine En son Sayın Cumhurbaşkanımızın sunmuş olduğu Reform Paketi Avrupa’da örnek gösterildi. Halihazır aşılamada da oldukça sağlıkla ve hızla ilerliyoruz.

Ekomomik tedbir paketlerini öncelikliyoruz.  ki bu hafta genel kurula sunulan son kanun teklifimizde, çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerine olan tarımsal kredi borçlarının yapılandırılması, kurumlar vergisi oranın aşağı çekilmesi,  Esnaf ve tüccarımız için ek tedbirler, teşvikler gündemde.

Bu ülkenin ali menfaatlerini her şeyin üstünde tutan ekonomide öncü iş dünyamız da fiili duasını çok iyi yapıyor. Ülke olarak üretim ve ihracat rakamlarımız artıyor. Ancak ben burada tabi ki inegöl’ü örnekleyeceğim.

2005 yılında 523 buçuk milyon dolar olan toplam ihracat

2020 yılında 1 milyar 135 milyon dolara yükseldi.

yalnız mobilya ihracı rakamlarına baktığımızda ise

2005 yılında  41 buçuk milyon doları iken

2020 yılında 536 milyon dolara yükseldi.  İnegöllü hemşeriniz olarak

hepinize yürekten teşekkür ediyorum hepinizi tek tek tebrik ediyorum.

Bu arada, bulunanlar hatırlarlar, iki yıl önce yine bir fuar açılışında, mobilya ihracatında en az 1 milyar doları hedeflediğinizi söylediniz. Peşine, bunun için metrekaresi daha büyük, mobilya sehri İnegöl vizyonuna yakışır yeni fuar alanına ihtiyac olduğunu vurgulamıştınız.  hemen sonrasında, “kabına sığmayan kent, olarak tabir ettiğim İnegöl’e dair, içinde yeni fuar alanı kongre merkezinin de yer aldığı proje dosyalarımı, Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaştım. Zatı alleri, peki, İnegöl’e güzel bir fuar alanı yapalım dediler ama o tarihde tahsis edili 105 ada yerine, İnegöl ağaç işleri ihtisas sanayi bölgesini önerince, yerle alakalı fizibilite çalışmaları  başlattık. Çalışmalar devam ediyor iken pandemi  başgösterdi. Bu sebeple biraz gecikme yaşadık ancak neticeten bir çok cihetle osb nin rantıbıl olduğu tespit edildi.

Gelinen son aşamada,

1- rapor ile, orman vasfını kaybettikleri katileşen birkaç parselden mütesekkül yekünde 605 dönüm arazii, Sayın Cumhurbaşkanımızın takdir ve tensipleriyle imzaladığı kararname sonrası İnegöl 2. osb ‘ye devroldu.

2- sanayi parseline dönüştürülen bu parellerden 2.osb bölgesi içerisinde kalan 120 bin metrekare arazi, mobilya fuar alanı ve kongre merkezi olarak belirlenmiş ve tahsisle alakalı plan değişikliği yapıldı.

Altını kırmızı kalemle çiziyorum

Bu kararname ile cumhurbaşkanımız İnegöl’lü sanayicilerimize,

Hem yeni yatırımcılar için hazır sanayi arsası açmış

Hem de sanayi parsellerinin satışından elde edilecek  ekonomik getirinin tekrar mobilya sanayici yararına kullanılacak olmasından ötürü oldukça önemli bir katkı vermiş oldu.  

 Bu şekilde maddi manevi mobilyacımıza ve sanayicimize destek olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a huzurlarınızda bir kez daha  ŞÜKRANLARI saygılarımla arz ederim. Sanayi Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank ve Tarım Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli  Bakanlarımıza da ayrıca teşekkür ederim.

MOBİLYA ÜSSÜ olacak şekilde, 120 bin metrekare alan da Ar-Ge tasarım, kütüphane ve test merkezleri, Gümrük Müdürlüğü gibi bir çok kompleksden müteşekkil yapısıyla planladığımız eserin mimari proje çalışmaları sonlandığında detaylarını sizler ve ayrıca kamuoyu ile paylaşacağız.

İşte biz böyle bir inanç, kararlılık, azim ve gayret ile yola devam ederken oradan birileri çıkıp “aman efendim emekli amiraller rahatsız” diye mesaj veriyor.

Malumunuz, gece yarısı fiziken emekli ancak ruhen kendilerini hala sırça köşklerde oturan, demir yumruk gören, umudunu postal seslerine bağlamış bir grup sözüm ona  bir bildiri yayınladı

Söyleyim, eski Türkiye’yi özleyenler haindir. Köşe başlarında parmak sallamaya alıştıkları milletimizin refahını ve huzurunu istemezler. isterler ki yağ ve ekmek kuyrukları, karne dönemleri geri gelsin, savunma sanayimiz birilerinin elinde oyuncak, istihbaratımız birilerinin elinde maşa, askerimiz emir eri, sınırlarımız ve toprak bütünlüğümüz ne olduğu belirsiz bir grup gücün manda ve himaye altında olsun!

Etliye sütlüye karışmayalım, FETÖ’ye, PKK’ya buyur buradan geç diyelim, Azerbaycan’a sırtımızı çevirelim, Mavi Vatan’da söz sahibi olmayalım, Akdeniz’e inmeyelim, SİHA, İHA üretmeyelim. Onların hayalindeki Türkiye bu! Ama ben herkesin adına; Rahmetli Erbakan’ın sözüyle “Hadi Ordan” , genel başkanım Cumhurbaşkanım Erdoğan’ın sözüyle “Topunuz gelin” demek istiyorum.

Darbecisi, mandacısı, Amerikancısı, İsrailcisi, yunanı kim olursa olsun, kim gelirse gelsin evelallah göğsümüzde iman dolu serhaddimiz var, arşa değen başımız var. Gözlerini açıp  Baksınlar bi etrafa. Evde bilgisayarının, telefonun internet hızına, dışarı çıktığında bindiği araca ve katettiği yollara, çocuklarını gönderdikleri  okullara, hastalanınca gittikleri hastaneye, sağa sola her yere baksın ve görsünler artık Nereden Nereye ! dedirtecek güçlü ve lider Türkiye var. İğnesini ithal eden değil, artık Yerli otomobilinden , uçağına, tankına  ve daha onlarcasını üreten Türkiye var.

Hayaldi gerçek oldu dediğimiz o kadar çok şey var ki! Yağ kuyruğunda beklemiyoruz çok şükür üretip ihraç etmek için sıradayız. Değil mi? Açalım biraz.

Sektör temsilcilerimizle,  imos da yaptığımız toplantıda bir süredir, üreticimizin hammadde tedariğinde sıkıntılı olduğuna vakıf olmuştum. Konuyla alakadar oldum, irdeledim.

Medefe Sunta üretimini bildiğiniz üzere Türkiyede üç isim üretiyor.  Kastamonu Entegre sahibi Yahya Kığılı’da  ve Starwood ve yıldız Orman ürünleri sahibi  Mehmet Yıldız’a iç piyasadan kesinti yapmadıklarını, ihracat kalemlerini artırmadıklarını aksine iç talebin arttığını söylemişlerdi. Bakanlıklardan aldığım verilere göre de pandemi döneminde dünya üretimi neredeyse hayatı dondurmuş. Bu sebeple hemen her sektörde ulke genelinde Pazarımız büyümüş durumda. Bu durum karşısında biz de, her iki abimize de yatırım yapmaları üretimi artırmaları ricasında bulunduk. Tabi bu yatırımlar oldukça büyük yatırımlar. Kendilerine destek sözü verdik ve 1 yıl içerisinde üretime geçmek üzere de iki yeni tesis  kazandıracakları sözünü aldık. Bu zaman zarfında da, geçici çözüm ınegöl e özel ektra 2000 metreküp medefe vermeleri hususunda ricamızı da kırmayacaklar sağolsunlar.

Bilge kral Aliya’nın dediği gibi “Her şey bittiğinde hatırlayacağımız tek şey dostlarımızın sessizliği olacaktır” Biz de diyoruz ki yarın sesimiz daha gür çıksın diye bugün üç kuruşluk menfaat için susmayalım. Eleştirmek ve zor zamanda tenkit edip bir köşede oturup izlemek kolaydır. Hakaret etmek kolaydır, tenkit etmek kolaydır, direksiyonda olana akıl verip şunu şöyle bunu böyle yap demek kolaydır ama marifet taşın altına girmek, elini değil omzunu koymak, köstek değil destek olmaktır.

Değerli arkadaşlar, kıymetli misafirler; son olarak  yarınlara güvenle bakmak, ekonomik büyümenin, dinamik ve üretken bir ülkenin temellerini devasa projelerle attığımız şu zamanlarda biraz sabrederek, biraz daha gayret ederek ve maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine sımsıkı uyarak tüm zorlukları aşacağımıza olan inancımı yineliyor ve fuarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Tüm katılımcıları tekrar en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum.


Editör: TE Bilişim