Mobilya sektörü ile ilgili değerlendirmeler bulunan İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, Ocak ve Şubat ayında mobilya ihracatının %15 arttığını, coronavirüs salgını nedeniyle Mart ayında %15 düştüğünü bildirdi.

2020 yılının Ocak ve Şubat aylarında mobilya ihracatı %15 artış gösterirken, coronavirüs salgını nedeniyle arz ve talep dengelerinin düşmesinin ardından Mart ayında %15 düşüşe geçti.

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, Mart ayında %15 düşüşe geçen mobilya ihracatının, Nisan ayında %30 ila 35 arasında düşmesini beklediklerini bildirdi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, “Mobilya sektörü şu aşamada minimumda çalışıyor. Birinci önceliğimiz sağlık. Sağlık çalışanlarımızın çalışmaları bizi gururlandırıyor, minnettarız. Hükümetin aldığı kararlar yerinde kararlar. Bu kararlar aşağı doğru gelir ve uygulama bulur. Özel bankalarımızın sektörlere sahip çıkması gerektiğini düşünüyoruz. Dünyada ki istatistiklere bakınca bankalar he para kazanır. Onları da duyarlılığa davet ediyoruz. Mobilya sektörü Ocak ve Şubat ayında çok güzel geçti içeride ve dışarıda. 2020 yılı mobilyanın yılı olacak diye düşünüyorduk. İnsanlık bir noktaya geldi ve Mart ayı istatistiklerimiz iki ayda %15 artmasına rağmen, Mart ayında % 15 düştük. Nisan ayında %30-35 düşme ihtimali çok yüksek. Müşteri talepleri ihtimalimiz yok. Bugünler gelip geçici. İnsanlar evinde yaşıyor ve mobilyanın kıymetinin en çok hissedildiği bir dönem. En kısa zamanda bu günler geçecek, rabbim en az zararla bizi bu imtihandan beratlı bir şekilde geçmemesi sağlasın. İnanıyorum ki bu iş tamamlandığı zaman mobilya sektörü ihracatta ve iç piyasada toparlayacaktır. Bizim sahip çıkmamız gerekenlerden biri çalışanlarımız. Nitelikli insan çalıştıran sektörüz. Çalışanlarımıza sahip çıkmamız lazım. İş adamlarımız bu konuda duyarlılık gösteriyor. Mobilya sektörü gerek çalışanlarımıza, çalışanlarımızın sabrı ve sebatını görüyoruz. Türkiye büyüklüğünü kamu personelleri ile gösteriyor. Dünyada bir an önce bu salgın biter ve dünya pazarından daha fazla pay alan ülkelerden biri olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim