Türkiye’de Koronavirüs tedbirlerinin ardından normalleşme sürecinin başlamasıyla beraber İnegöl’ün çarşı pazarlarının yanı sıra, kentin lokomotifi olan mobilya sektöründe de canlılık yaşanıyor. İnegöl’ün mobilya satışı yapılan AVM ve mağazalarında, müşteri canlılığı yaşanıyor.

Ertuğrulgazi mobilyacılar Caddesi, MOBİLİYUM AVM, İMOTİM ve diğer mobilya mağazalarında, müşteri yoğunluğu yaşanıyor. Düğün sezonunun da yakında açılacağını öğrenen çiftler, mobilya mağazalarına koşarak yuvalarını kurmak için önemli adımlar atıyorlar.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, normalleşmenin başlamasıyla beraber diğer sektörlerde olduğu gibi mobilya sektöründe de hareketliliğin olduğunu belirterek, “Hükümetimizin destekleri, ardından gelen normalleşme süreciyle birlikte İnegöl’de çarklar dönmeye başladı. Mobilyacılarımız, 1 Haziran dan itibaren müşterilerini karşılamaya başladılar. Düğün sezonu izninin de verileceğini duyan çiftlerimiz, mobilya alışverişi yapmaya başladılar. İnşallah ilerleyen gün ve aylarda da sektörümüzde olumlu yönde gelişme olacağını düşünüyoruz” dedi.

Ertuğrulgazi Mobilyacılar Caddesi esnaflarından Erdin Topal ise, “Mobilya sektörümüzde gözlemlenir derece de bir canlılık oluştu. Düğün yapacak olan vatandaşlarımız sokağa çıkma yasakları ve organizasyonlara hangi tarihte izin verileceğini bilmedikleri için alışveriş yapmamışlardı. Şimdi ise çiftlerimiz de evlerini kurmak için alışverişlerine başladılar. İnegöl’ümüzün mobilya sektörünün başını çekiyor. 2.5 aylık pandemi sürecinde satışlarımızda durağanlık vardı. 1 Haziran la birlikte satış grafiğinin yukarıya doğru tırmandığını görüyoruz. Müşterilerimiz alışverişe bekliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim