Muhalefetin taleplerine gerekçeli ret

İnegöl Belediyesi temmuz ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. MHP ve İYİ Partili üyelerin meclise sunduğu maddeler gerekçelerle reddedildi.

TALEBE MECLİSTEN RED

MHP grubunun Cerrah mahallesindeki cadde isminin Alparslan Türkeş isminin İnegöl merkezindeki bir bulvara alınması konusu masaya yatırıldı.

KAMUOYUNUN VİCDANINA SUNUYORUM

Söz alan MHP’li üye Ahmet Genç, “Cumhurbaşkanımızın üniversiteye ismini vermesi, aynı şekilde Başkan Alinur Aktaş’ın Bursa da caddeye ismini verirken, burada bu durumunun zorlaştırılması bizi üzmüştür. Bu konuda hassas olmanızı istiyorum. Kimsenin bu isimden rahatsız olacağını düşünmüyorum. Kamuoyunun vicdanına sunuyorum.” Dedi.

İYİ Partili üye İsmail Karaman da, “Böyle değerli şahsiyetinin her yerde isminin yaşatılması gerekir. MHP’yi tebrik ediyorum. Türkeş isminin Cerrah mahallesindeki caddeden alınmamasını istiyorum. Yenice köprülü kavşağa isminin verilmesini tavsiye ediyorum.” Dedi.

AK partili üye Ahmet Kara da, “Biz bu isme karşı değiliz. İnegöl deki 40-50 yıllık caddelerin isimlerini değiştirmeyelim. Yeni yapılan bulvarlara verelim ismini. İsim değişince tüm tapular değişiyor. İnsanları zor durumda bırakırız. Tabiî ki değerli bir büyüğümüz. Yeni yapılan bir merkeze veya bulvara ismini verelim. Karşı olamayız asla.” Dedi.

Başkan Alper Taban da, “Alparslan Türkeş isminden kimsenin rahatsız olacağını düşünmüyorum. Yeni açılacak bir yere ismi verelim ve yaşatalım.” Dedi.

Konuşmaların ardından Türkeş isminin yeni açılacak bir yol veya yere verilmesi konusu, yapılan oylama da MHP üyelerinin red oyuna karşın oy çokluğu ile kabul edildi.  

MECLİSİN YETKİSİNDE DEĞİL

Gündemin 11. Maddesinde MHP’li  ve İYİ Partili üyelerinin İnegöl Belediyesi binasındaki tabelaya TC ibaresinin konulması talebi masaya yatırıldı.

Söz alan MHP’li üye Ahmet Genç, “Ret gerekçesini kabul etmiyoruz.” Dedi.

KİMİ RAHATSIZ EDİYOR

İYİ Partili üye İsmail Karaman, “TC ibaresinden kim rahatsız olabilir ki. Cerrah belediyesi başkanıyken TC ibareli belediye tabelasını ben astım. Suç işlediysem sorun değil. Gerekirse idam edileyim. Müslüman mahallesinde salyangoz satmıyoruz. TC. ibaresinin kimi rahatsız ettiğini çok merak ediyorum.” Dedi.

TEK TEK GÖSTERDİ

AK partili üye Ahmet Kara, “Hiç kimsenin bir art niyeti yok. Belediyenin tabelası belediye başkanının yetki ve sorumluluğundadır. Devlet, vatan, bayrak sevgimizden kimsenin şüphesi olamaz. Kasıt asla olmaz. Kurşunlu belediyesi kapanana kadar TC yoktu. Erkan başkanla bunu tartışabilir miyim? Hasan başkanını milliyetçiliğini kimse sorgulayabilir mi?. İnegöl Belediyesi Yenice, Kurşunlu, Tahtaköprü, Cerrah hizmet binalarında TC ibaresi var. İnegöl belediyesinin tüm hizmet binalarının tabelalarında TC var. Bu konu meclisin yetkisinde değildir. “ dedi.

Başkan Alper Taban, “Yeni Belediye binasına anlı şanlı TC ibaresi bulunan tabelayı koyacağım” dedi.

TC ibaresinin meclisin yetkisinde olmamasından dolayı talebin reddi oylanarak, oy çokluğu ile kabul edildi.

Editör: TE Bilişim