Nesli tükenen Laos Faresi inegöl’de bulundu
11 milyon yıllık fosili bulunan ve Güneydoğu Asya Ülkesi olan Laos’ta nesli tükenen, sincap-fare karışımı, 5 bin kilometre uzaklıktan nasıl geldiği belli olmayan bilimsel adı ’Diatomyidea’ olan ’Laos Kaya Faresi’ olarak da adlandırılan kemirgen, İnegöl de görüldü. 


Edinilen bilgilere göre; Bursa’nın İnegöl ilçesinde Mobilya İhtisas Organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren ahşap ürünleri fabrikasında işçiler far ve sincap karışımı bir hayvan buldular. İşçiler durumu İnegöl Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bildirdiler. Olay yerine gelen Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi ekipleri, kemirgeni yakalayıp merkeze götürdüler.
Veteriner İşleri Müdürü Musa Subaşı tarafından yapılan inceleme sonucunda fare ve fincana benzeyen kemirgenin ’Laos Kaya Faresi’ olduğunu tespit etti.
Açıklama yapan Veteriner İşleri Müdürü Musa Subaşı, “Bir fabrikanın deposunda farklı bir hayvanının olduğunu söylediler. Ekiplerimiz hayvanı yakaladılar. Yaptığımız araştırmada hayvanın ’Laos Kaya Faresi’ olduğunu tespit ettik. Normalde nesli tükenen bir hayvan. Nasıl buralara geldiği konusunda bir bilgimiz yok. Sağlık durumu gayet iyi.  Türkiye de olmayan bir tür. Laos dan gelmiş olabilir. Hayvanat bahçesine götürüp teslim edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim