Trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımını yaygınlaştırılması amacı ile İçişleri Bakanlığı’nca ‘Öncelik hayatın, öncelik yayanın’ sloganıyla ülke genelinde başlatılan kampanya İnegöl’de de hayata geçirildi.

81 ilde ve ilçelerde aynı anda başlatılan kampanya kapsamında,  yaya geçidi kullanımıyla ilgili uygulama Belediye Meydanı ve şehrin çeşitli noktalarında gerçekleştirildi.

Belediye meydanındaki uygulamaya Kaymakam Şükrü Görücü ile İlçe Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin de katıldı. Polis, araç sahiplerini durdurarak yayalara öncelik tanınması konusunda bilgilendirici broşürleri dağıttı. Sürücülere ayrıca çikolata ikramı da yapıldı.

2019 yılının yaya öncelikli trafik yılı ilan edildiğini dile getiren İlçe Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin, “1 saat boyunca Türkiye genelinde farkındalık oluşturmak amacıyla trafik uygulaması var. Kaymakamımızla birlikte uygulamayı yapacağız” dedi.

Kaymakam Şükrü Görücü ise “Türkiye genelinde 2019 yılının yayalara öncelikli olması için bir kampanya başlatıldı. Ülkemizin her yerinde aynı anda bu kampanya yürütülüyor. Karayolları trafik kanunda yapılan değişiklikle yayalara öncelik hakkı tanındı. Bu uygulama sadece 1 gün değil, bir yıl boyunca emniyet ve jandarma tarafından sürdürülecek. Kazaların büyük çoğunluğu sürücülerden kaynaklanıyor, diğer bölümü de yayalardan kaynaklanıyor. İnsanlarımızın kazasız ve daha güzel şartlarda yolculuk yapmasını, yayaların sürücülere sürücülerin yayalara saygı duymasını istiyoruz. Bu uygulamanın ilçemizin huzuruna katkıda bulunacağını düşünüyoruz. İnşallah hep birlikte başaracağız.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Şükrü Görücü, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin ile protokol üyeleri yaya geçidini kullanarak farkındalık oluşturdu.

 

Editör: TE Bilişim