İnegöl’ün 3 mahallesinde mevcut muhtarların hayatını kaybetmesi 1 Muhtarın ise istifa etmesiyle 4 mahalle de bu Pazar günü muhtarlık seçimi yapılacak. Türkiye genelinde Pazar günü sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen İnegöl’ün 4 mahallesinde seçmenler yasaktan muaf olacak.

Sabah saat 08.00 ile 17.00 arasında yapılacak seçimde 4 mahallede ikamet eden vatandaşlar oyların kullanıldığı okullar ile evleri arasında yasaktan muaf olacaklar. Mahallelerin dışında görülen vatandaşlara ise sokağa çıkma yasağına uymadıkları gerekçesiyle cezai işlem uygulanacak.

İnegöl’de Pazar günü yapılacak seçimlerde 93 sandık kurulacak. Osmaniye mahallesinde sadece Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulunda 12 sandık kurulacak. Mahmudiye mahallesindeki seçimlerde ise Şükrünailipaşa İlkokulu ve Zeki Konukoğlu Öğretmen lisesinde 39 sandık kurulacak. Sarıpınar mahallesinde 2, Mesudiye mahallesinde ise 40 sandık kurulacak. 4 mahalledeki 6 okulda toplam 26 bin 631 seçmen sandık başına gidecek. Sandık başlarında ise 710 personel görev alacak.

Editör: TE Bilişim