Saadet Partisi Süleymaniye Mahalle Sorumlusu Durmuş Bayram "Kıymetli basın mensuplarımız, değerli Süleymaniye mahallesi sakinlerimiz.
Süleymaniye mahalle teşkilatı olarak hepinizi saygıyla selamlıyorum.
Mahallemizle ilgili yaptığımız basın açıklamamıza hoş geldiniz.
ŞEHİR PARKIYLA İLGİLİ BELEDİYE VE EMNİYETE ÇAĞRI
Şu an bulunduğumuz bölge Özdilek AVM ile Organize Sanayi Bölgesi (OSB) arasında yapılan Şehir Parkı. 2014 yılında açılan bu park şehirlerarası yola cephe olması sebebiyle İnegöl’ün prestiji açısından önemli bir yere sahip. Ancak son yıllarda bu parkımızda maalesef gayri ahlaki ve yasal olmayan birçok olaya şahitlik ediyoruz. Maalesef, park alanı içerisinde alkol ve uyuşturucu madde kullanılıyor. Yine çocuk yaşında gençlerimizin maalesef burada ahlaki olarak uygunsuz görüntüler sergilediğini üzülerek görüyoruz. Bu sebeple böylesine güzel bir parkımız maalesef ailelerimiz tarafından kullanılamıyor. Özellikle etrafı çevrili olmayan ve akşam saatlerinde iyice tenhalaşan ve güvenlik zaafı olan bu park uygunsuz olayların yaşanmasına sebep veriyor. Bu parkımızda yaşanan asayiş ve diğer sorunların çözümüyle ilgili gerek belediyemize gerekse emniyet müdürlüğümüze çağrı yapıyoruz.
SÜLEYMANİYE ALT GEÇİDİNİN AKIBETİ MESUDİYE GİBİ OLACAK
Mahallemizle ilgili ikinci konu ise Süleymaniye altgeçidi. Hemen hemen her ay en az bir aracın düşük kot sebebiyle sıkıştığı altgeçit, maalesef istenilen ihtiyacı karşılamıyor. Yine altgeçidin dar olması sebebiyle özellikle yaya ve bisiklet sürücülerine ayrılmış alan yetersiz durumda. Hatta bisiklet kullanıcılarının neredeyse tamamı bisiklet yolunu değil; araç yolunu kullanıyor. Altgeçidin mahallemize çıkan kısmında ise çakışan trafik sebebiyle yığılmalar yaşanıyor. Yine yağışlarda altgeçitte yaşanan su baskınları da ayrı bir sorun maalesef. Üzülerek ifade edelim ki bu altgeçit de Mesudiye altgeçidi gibi muhtemelen yakın yıllarda bir sürü para harcanarak yeniden revize edilmek zorunda kalacak ve bu revize sırasında hem mahallemizde hem de Ankara – Bursa yolunda ciddi trafik sorunları yaşanacaktır.
İNGAZ KAVŞAĞINA AKILLI KAVŞAK MODELİ, ACİL KAVŞAĞINA HIZ BARİYERİ ÇAĞRISI
Mahallemizle ilgili son konumuz ise iki tane sorunlu kavşağımız. Bunlardan birincisi İngaz kavşağı. Bu kavşağın acil olarak orta kısmının kaldırılarak belediye meydanındaki gibi akıllı kavşağa dönüştürülmesi gereklidir. Yine Acil servisin oradaki kavşakta da benzer bir düzenleme yapılarak trafiğin daha hızlı akması sağlanmalıdır. Özellikle İngaz istikametinden gelerek Acil servise gitmek isteyen araçlar bu kavşaktan dönmek zorunda kalıyor ve Adliye tarafından gelen yoğun trafik sebebiyle gecikme yaşanıyor. Geçici çözüm olarak Acil servis kavşağındaki yol girişlerine hız tümsekleri konmalıdır.
Saadet Partisi Süleymaniye Mahalle teşkilatı olarak mahallemizle ilgili sorunları ve çözüm önerilerimizi dile getirmeye devam edeceğiz. 
İlginizden dolayı siz kıymetli basın mensuplarına teşekkür ediyor, tüm mahalle sakinlerimize saygılar sunuyorum. 

Editör: TE Bilişim