Edinilen bilgiye göre, 30 Ocak 2017 Pazartesi günü 11. Sokak üzerinde meydana gelen olayda, yaya olarak yürüyen 33 yaşındaki İ.Ö., araçla geçen ve aralarında daha önceden husumet bulunan 33 yaşındaki A.A.´nın silahlı saldırısına uğradı. A.A. tabanca ile husumetlisinin üzerine 8 el ateş ederken, İ.Ö.´de silahla karşılık verdi. Olayın ardından firar eden A.A. İnegöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda İnegöl-Bursa karayolu üzerindeki bir köfteci de yanında bulunan arkadaşı H.A. ile birlikte gözaltına alındı.

A.A.´nın yapılan üst aramasında suikast silahı olarak adlandırılan glock marka ruhsatsız silah, 2 adet şarjör, 31 adet mermi, 1 adet fişek ve 1 gram metamfetamin, H.A.´nın üzerinde ise, 1 adet 9 milimetre çapında el yapımı ruhsatsız silah ile 6 adet mermi ele geçildi.

A.A., Emniyet Müdürlüğündeki ifadesinin ardından kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilirken, H.A. ise hakkında ruhsatsız tabanca bulundurmaktan cezai işlem yapılarak serbest bırakıldı. Olaya karışan İ.Ö. hakkında da ruhsatsız tabanca bulundurmaktan cezai işlem uygulandı. 

Editör: TE Bilişim