Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, 2015-2016 eğitim öğretim döneminde açılacak olan ‘Yönetim Bilimleri ve Bilişim Sistemleri’ bölümünün, Türkiye’de  ilk olduğunu söyledi.

Veda ziyaretlerini sürdüren AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, dün Başkan Yardımcısı Mustafa Ersan ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Semiz ile birlikte, Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat ve Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan’ı makamında ziyaret etti.

HEMEN BAŞLAYALIM DA ONDAN SONRA GERİSİ GELİR

Dekanlık makamındaki ziyarette bir konuşma yapan AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, “5. Olağan İlçe Kongremiz ile birlikte 6 yıllık görevimin nihayetine geldim. Bu anlamda gerçekleştirdiklerimiz kurum ziyaretlerimiz kapsamında bugün çok değerli Dekanımız İbrahim S. Canbolat hocamızı ziyarete geldik. Bu süre zarfında gerçekten İşletme Fakültemizin İnegöl’e kazandırılması, fiziki olarak bu ortamların hazırlanması gerçekten çok zor. Ondan sonra idaresi noktasında bir şeyler daha kolaylaşıyor ama sıfırdan başlamak, temeli atmak hem bürokratik anlamda o hazırlığı yapmak çok zordur. Hocamızın, ‘Hemen başlayalım da ondan sonra gerisi gelir’ şeklindeki tecrübesini hatırlıyorum, Allah razı olsun bu günlere geldik. Bu vesile ile hem bir anlamda siyaseten son günlerimizi yaşadığımız bugünlerde bu teşekkürü şahsım ve teşkilatım adına kendisine iletmek istiyorum. Konu eğitim olunca biz her zaman varız. Her ne kadar siyasi olarak ilçe başkanlığı görevimizi sonlandırıyor olsak da, yine biz hocamızın, üniversitemizin ve fakültemizim bizden olan taleplerine yapabileceğimiz kadar yardımcı olacağız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapacağınız başarılı çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum” dedi.

ŞEFFAF DEMOKRATİK TOPLUMLARDA HALKIN YÖNETİME KATILMASI VE DENETİMİ ESASTIR

Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat ise, “Siyaset ve toplum iç içe ve siyaset, toplumun gidişatında sorunlarını çözümleyerek ilerlemesinde önemli bir kurumdur. Esasen siyaset kurumu, henüz o kurumsallığı oluşturmamış anarşik toplumda bile rızaya dayalı roller üstlenerek, bir takım görevler almıştır. Bu bakımdan siyaset yapıcılarla, bilim insanları bir yerde toplumun hizmetinde olan, toplumun sorunlarına çözüm üreten, kurallar ve kurumlar geliştiren 2 ayrı yapıdır. Dolayısı ile birbirlerini olumlu etkilerler. Kavram olarak bakarsak, siyaset ve politika kavramları; politika batıdan gelen bir kavramdır, siyaset doğuya, bizim kültür çevremize ait bir kavramdır. Politikada çokluk, çoğunluk veyahut çoklu yapılarda bir düzen koyma anlamı var, siyasette ise ihtimam, özen gösterme, iyileştirme, ıslah etme anlayışı var. Birisi daha teknik, daha kuru iken öbürü siyaset kavramı ile düşünülen daha bir insani, toplumla iç içe olma, insanların halini, derdini, sorunlarını anlama, kavrama, onlara çözüm üretme noktasında daha bir duyarlıdır ve biz böyle bir kültür dünyasındayız. Bilim de siyaset kurumu da bu anlamda toplumun ileriye dönük olarak kendisini yenileyerek, devamlılığını sağlar. Bülent Beyin, ben geldiğimden bu yana iktidar partisinin bir temsilcisi olarak yükünün, diğer siyasi partilere oranla daha fazla olduğunu görüyorduk. Bu böyledir. Çünkü şeffaf demokratik toplumlarda halkın yönetime katılması ve denetimi esastır. Bir bakıma yönetime halk katılır, denetler, gerektiğinde eleştirir. Bu şeffaf toplumun doğasına uygundur. Doğal bir geri döngüyle de siyasal sistem işler. Halk, memnun olursa destek verir, değilse desteğini çeker. İşte bu destek verme, destek çekme noktasında da siyasetin temsilcilerinin üzerinde bir yük vardır, bir sorumluluk vardır. Bunu çok layığı ile götürdüğüne biz de tanık olduk. O bakımdan bir sorumluluk üstlenmişlerdir ve bu bir yerde başkalarına devredilme işidir. Belki bundan sonra kendilerine daha başka sorumluluklar bekleyecektir. İnegöl’de fakültemizin oluşumunda genel olarak kurumlardan, siyasetten, sanayiden önemli destekler gördük. Bir kez daha bu vesile ile kendilerine ve topluma ayrıca teşekkür ediyorum. Bundan sonraki işlerinde de şimdiye kadar olduğu gibi başarılar diliyorum” dedi.

TÜRKİYE’DE İLK

2015-2016 eğitim öğretim döneminde, İnegöl İşletme Fakültesi bünyesinde  açılacak olan Yönetim Bilimleri ve Bilişim Sistemleri Bölümü’nün kadrosunun tamamlandığını aktaran Prof. Dr. Canbolat, “Fakültemiz çalışmalarına devam ediyor. 3. bölümümüzün kadrosu tamamlandı. Zamanı geldiğinde güz döneminde oraya da öğrenci alacağız. Yönetim Bilimleri ve Bilişim Sistemleri bölümü olarak Türkiye’de ilk kez kurulan bir bölüm. Türkiye’de İnegöl İşletme Fakültesi olarak biz referans olacağız bundan sonra. Kadrosu da hazır durumda. Yüksek Lisans programlarımız da devam ediyor. Sağlık Kuruluşları ve Yöneticiliği tezsiz yüksek lisans programımız da güz döneminde açılacak” şeklinde konuştu.

Ziyaretin ardından Temelli ve beraberindeki heyet, İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan’ı da makamında ziyaret etti. Yıldırımhan, Temelli’ye bundan sonraki hayatında başarılar diledi.

Editör: TE Bilişim