İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ ve yönetim kurulu üyeleri, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldiler. Uğurdağ, sanayi ve konut planlamalarının yapılmasını gerektiğinin altını çizdi.
E-TİCARET GERÇEĞİ
Pandemi de Sosyal pazarlama ve e-ticaret gerçeğini ortaya çıkardığını söyleyen Uğurdağ, cirolarda artışlar yaşandığının altını çizdi.
Mobilya sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin büyümeye devam ettiğini aktaran Uğurdağ, sanayi ayağının zor şartlara rağmen bir şekilde üretimlerini gerçekleştirdiklerinin altını çizerek, "Sanayi şehri ilçemizle gurur duyuyoruz. Amacımız kaliteyi daha da artırmak. Tarım, sektörüne de sahibiz. Tarımla ilgili ova koruma kanunları var. Biz buna önem vererek, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ovamızı korumak zorundayız. Artık tarımsal alanlarımıza zarar vermeden sanayi alanlarını oluşturmak istiyoruz. Sanayi ile konut alanlarının iç içe olduğunu biliyoruz. Artık bu alanları ayırmamız gerekiyor. Milletvekilimizin son zamanlarda yaptığı girişimler sonucunda, 2. Mobilya Sanayinde genişleme alanları oluştu. Teşekkür ediyorum. Ciddi bir çalışma yapılıyor. 2. Mobilya sanayinin önemini herkes biliyor. 2 bin 650 dönümlük alan var. 500 dönüme yakın orman vasfını yitirmiş alanlar da katıldı. Yeni Sanayi alanlarına ihtiyacımız var." dedi.
TOGG'A DESTEK İÇİN HAREKETE GEÇMELİYİZ
Şehrimize ilgilendiren yeni çevre yolları planlanması gerekiyor. TOGG önemli bir proje. Otomotiv üretmek demek yan sanayinin hızla kendini hazırlaması demek. TOGG'un yan sanayisi ile ilgili burada çalışmalar yapmamız gerekiyor. Biz bunları yapalım ki gelecek nesil daha rahat etsin istiyoruz." dedi.
LOJİSTİK MERKEZİ OLMALI
" Lojistik merkezleri de planlanmalı. Bu konudaki kargaşayı ortadan kaldırmamız gerekiyor. Sektörle ilgili otopark alanlarına ihtiyaç var."
ERTELEME BİTTİ
" Hava kirliliği ile ilgili erteleme kararı alınmıştı. Şehrimize zararlar vermeden önlemler almaya çalışıyoruz. 1 Haziran itibariyle, hava kirliliği ile ilgili erteleme sona erdi. Bu konuda sanayicilerimiz dikkatli olsunlar. Fuar alanı, test ve AR-GE merkezleri çalışmaları sürüyor."
YENİ PAZAR ARAYIŞI
Yeni pazar arayışının devam etmesi gerektiğini söyleyen Uğurdağ," Amerika kıtasına açılmamız gerekiyor. Konut sektörü de hızla ilerliyor. Bu sektörün de planlamaya dahil edilmesi gerekiyor."
MALİYET ARTIŞI
Pandemi den dolayı her sektörde maliyet artışı yaşandığının altını çizen Uğurdağ, "Bunun sürdürülebilir olma ihtimali yok. Bunun kontrol altına alınması gerekiyor. İradeli bir şekilde ucuz ürünler üretilmemeli."
İSTİHDAM
İstihdam ile ilgili toplantılar yapacaklarını söyleyen Uğurdağ, "Bu konuda sanayicilerimizle toplantılar yapacağız. Devlet konuda destek de sağlıyor. Okul okumamış, eğitim almamış kişileri bulacağız. Seminerler vereceğiz." dedi.
YURTDIŞI BİZİ ÇAĞIRIYOR
Şehir dışından gelip yatırım yapan kişilerin olduğunu aktaran Uğurdağ, "Yurtdışı ülkelerinden bize yatırım yapın istekleri geliyor. Hibe veriyorlar. Biz bu konuda ne kadar hazırız? Bunlar değerlendiriyoruz. Özellikle Afrika ve Asya...Kalifiye eleman ihtiyaçlarıyla alakalı da gerekli çalışmaları yapmamız gerekiyor. " diye konuştu.

Editör: TE Bilişim