Geçtiğimiz Cuma günü uyuşturucuyla mücadele kapsamında, İnegöl’de 500 polisin katılımıyla düzenlenen şafak operasyonunda yakalanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Operasyonunda gözaltına alınan 52 kişiden 41'i tutuklanırken, 10’u adli kontrol şartıyla, 1 kişi ise mahkeme tarafından serbest kaldı.

OPERASYON

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte çok sayıda adreste uyuşturucu ticareti yapıldığını tespit etti. Cumhuriyet Savcılığı'nın izni ile Narkotik Şube'nin yanı sıra özel harekat, çevik kuvvet, KOM ve asayiş şubesinden 500 polisin katılımı ile şüphelilere yönelik operasyon başlatıldı. Sabah saatlerinde önceden tespit edilen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenledi. Özel Harekat ekipleri, adreslerin çevresinde geniş güvenlik önlemi alırken, bazı adreslerin kapıları koçbaşı ile kırıldı. Baskınlarda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Eğitimli narkotik köpeklerinin de kullanıldığı aramalarda, değişik miktar ve türlerde uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Operasyona droneler ile havadan da destek verildi.

SON OPERASYON

Yürütülen soruşturma kapsamında uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen 68 şüphelinin tamamının yakalanması için İnegöl, İstanbul, Yalova ve Bilecik’te 55 ayrı adrese yönelik 11 Eylül 2020 günü saat 05.45 sıralarında yapılan operasyonda kapsamında 11'i tutuklu olmak üzere 57 şüpheliden 52 şüpheli şahıs yakalandı. Şahısların ikametlerinde ve üst aramalarında toplam 1 kilo uyuşturucu metamfetamin maddesi, 45 gram uyuşturucu sentetik kannabinoid bonzai maddesi, 2 gram uyuşturucu esrar maddesi, 11 kök hint keneviri, 4 adet tabanca, 1 adet pompalı tüfek, 1 adet kaleşnikof ve 27 adet fişek ele geçirildi. 5 şüphelinin ise yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Editör: TE Bilişim