Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöl’de de Koronavirüs denetimleri gerçekleştirildi. Kaymakam Şükrü Görücü, denetimlerin ardından yaptığı açıklamada müjdeli haberi verdi.

Kaymakam Görücü, beraberindeki Belediye Başkanı Alper Taban, Jandarma Komutanı Binbaşı Ferruh Mağden ve Emniyet Müdürü Erdoğan Baydemir ile birlikte, Kasımefendi caddesi üzerindeki esnafları denetlediler.

Denetimin ardından açıklama yapan Kaymakam Şükrü Görücü, “her hafta ilçemizin değişik yerlerinde denetimler yapıyoruz. Amacımız vatandaşlarımızı maske, mesafe ve hijyen kuralına karşı uyarmak. İşyerini de kontrol ediyoruz. Kurallara uyan esnaflarımızı ödüllendiriyoruz. Kurallara uymayan esnaflarımızı da uyarıyoruz. Ama ısrarla yanlış yapmaya devam ederlerse bunun için yapacak bir şeyimiz yok. Şehir içi ulaşım otobüslerinde HES kodu uygulamasına başlandı. HES kodu zorunluluğu kamu ve kurumlarda başarılı bir şekilde uygulanıyor. Bizim bir tek amacımız var, vakaları en aza indirmek mümkünse yok etmek. Bunun da yolu maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymak. Kurallara uyan hemşerilerimize teşekkür ediyorum, uymayanları ikaz ediyoruz. Kurallara uyulunca vakalarda kısmen azalma oldu. Tedbirlere uyulduğu zaman inşallah vakalar daha da düşecek. Bu denetimlerde ülke genelinde yapılıyor. İnşallah bu savaşı el birliğiyle kazanacağız. “ dedi.

Belediye Başkanı Alper Taban ise herkesin dikkatli olmasını istedi.

Editör: TE Bilişim