Vekile sorduk?

İnegöllülerin merak ettiği hizmetler ve sorunların çözümleriyle alakalı soruları AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz’a sorduk. Gürel, İçme suyu barajı, Kampus ulaşım ve yemek, Alanyurt yolu, yeni fuar alanı sorularını yanıtladı.

YENİ FUAR ALANINI TOKİ Mİ YAPACAK?

Yeni fuar alanıyla alakalı soruya AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, “Biz göreve geldiğimizden beri çalışmalarımız somutlaştıktan sonra sizlerle paylaşmayı tercih ediyoruz. TOKİ başkan yardımcımız İnegöl’e geldiler. Değerlendirme yaptılar. Yeni fuar alanı ve kongre merkezi konusunu da ilettik. Bu konuyu da çalışmalarımız arasına aldık. İhtimallerden birisi de TOKİ eliyle yapabilir miyiz di. Bu konuda bilgi aldık. Bu konuda destek vereceklerini söyledi. Alinur başkanımızla da bu konuyu görüşeceğiz.” Dedi.

SORUN ÇÖZÜLECEK Mİ?

Kampus öğrencilerinin ulaşım ve yemek sorununun sorulması üzerine Gürel, “Bu konuda bakanımızla görüşme yaptık. Normalde oraya toplu taşıma var. Mevzuatta toplu taşıma olmayan yerlere böyle bir hizmet verilir diyor. Önceki bakanımız bu konuyu üstlenmişlerdi. Toplu taşımayı yapan İNULAŞ bu konuda dava açıyor. Dava neticesinde de iptaline karar veriliyor. Önceki bakanımız bir yanlış yapmış olabilir, fakat şuan yanlışın devam ettirilmemesiyle alakalı bir konu var. Valilikte de bu konuyu görüştük. Biz uğraştık fakat olmadı. Şuan için çözülemedi. Yakındaki okullara giden öğrencilerin velileri de bu konuda istekte bulunuyorlar. Bu konu ile alakalı bakanlık çözüm üretemedi ne yapalım. Çözüm makamı ben değilim. Benlik bir mevzu değil. Yetki konusunda benim bulunduğum koltuğun sihirli değneği yok. Biz sadece sizden gelen talepleri iletiriz, mecliste gerekli düzenlemeleri yapılması amacıyla çalışırız. Eski dönemde başlayan bir yanlış bunu düzeltmek benim mevzum değil.” dedi.

Bakanlık henüz çözüm üretemedi. Bu sorunu düzeltmek benim mevzum değil. Velilere de bu konuyu ilettik. Çözebilirsek, sorun ortadan kalkacak. Önümüzdeki yıl inşallah bu sorun çözülür. Mevzuata uygun hale getirebilirsek, sorun çözülecek.” Dedi.

ALANYURT YOLU

Gürel, Alanyurt yolu genişletme çalışmaların da son aşamaya geldiğini söyledi.

İÇME SUYU BARAJI

Gürel, Hocaköy içme suyu barajının devam edeceğini belirterek, mevcut firma ile yaşanan sıkıntı nedeniyle sözleşmenin fes edildiğini, 2020 yılında barajın yeniden ihale edileceğini belirtti.

Editör: TE Bilişim