Süper Amatör Küme : 11 maçlık zorlu ilk yarı sona erdi. Bu hafta süper amatör kümeye bir hafta ara verildi. Son hafta topladığımız 14 puanla zirve yaptık ve hiç yenilgi yüzü görmedik.

A Grubu : İlk yarının son maçında Gençlergücü evinde orta sıralardaki Burgazspor ile oynadı. Temsilcimiz geriden gelip 2–2‘lık skoru yakaladı ve 1 puanı kurtardı. Akhisar Demirspor ise kapanış maçınında lider Kestel Belediyespor ile İnegöl‘de karşılaştı. Siyah - Beyazlılar evinde lider ile 2 – 2 kalarak önemli bir puan almayı başardı. Akhisar Demirspor iki haftadır 2 – 0 geriden gelip müsabakayı bırakmıyor.

B Grubu : 2019 yılının son maçında Sarı – Kırmızılı ekip Kurtuluşspor deplasmanda Hamitlerspor ile oynadı. Sarı – Kımızılılar 4 – 0 galibiyetle ilk yarıyı üçüncü sırada bitirdi. Odunlukspor karşısında mutlak 3 puan için çıkan Doğugücü Gençlik evinde 2 – 1 galibiyetle moral buldu. Zira aralık Doğugücü Gençlik için pek güzel geçmiyordu.

C Grubu : Evinde Gemlikspor‘u 5 – 3 yenerek yılı ve devreyi lig ikincisi olarak tamamlayan K.Güvenspor bu duruma, galibiyete pek sevinemedi. Zira müsabaka sonrası teknik ekip ve bazı futbolcular K.Güvenspor‘dan ayrıldıklarını sosyal medya hesaplarından yaptıkları duyuru ile açıkladılar. Play - off hesapları yaparken yani takım başarılıyken kimse bırakmak istemez demekki bırakanlar çok sabretti. Kafkas Kartalı evinde play- off‘u hedefleyen Duaçınarıspor ile cezası sebebiyle Yenişehir‘de oynadı. Kafkas Kartalı 2 – 0 geriden gelip 3 – 2 kazandı ve çıkışını sürdürdü.

1.Küme :

2. Grup : 15. Haftada Alanyurt Gençlik bay geçerken Yenicespor sahasında lider Merinos 1938‘e 3 – 1 kaybetti. Alanyurt Gençlik bu hafta evinde Yiğitlerspor ile karşılaşırken Yenicespor terfi hesapları yapan Orhangazi temsilcisi Hürspor ile deplasmanda karşılaşacak.

4 .Grup : Doğanspor deplasmanda lider G.Yenidoğanspor ile kozlarını paylaştı. Müsabaka 2 – 2 bitti. Temsilcimiz şampiyonluğun en güçlü adayı olan rakibinden 4 puan alan tek takım oldu. Doğanspor sahasında kümede kalma mücadelesi veren Çelebi Mehmet Gençlik ile İnegöl‘de oynayacak.

2. Küme : Çok yakında 2. Küme müsabakaları başlayacak. İlçemizden Orhaniyespor, Cerrahspor, Osmaniyespor, Mobilyaspor bu heyecanı yaşayacak.

Geçen hafta Orhaniyespor A takımı antrenmanlara başladı. İnegöl‘ün en eski kulüplerinden biri olan Orhaniyespor 7 yıl sonra lige katılıp müsabakalara çıkacak. Bence İnegöl‘e ayrı bir renk katacaktı . Bu sefer çok daha istekli, ciddi bir Orhaniyespor göreceğiz. Şimdiki gençler bilmez ama Orhaniyespor, İnegöl‘ün en özel kulüplerinden biridir. Orhaniyepsor; bir kulüp değil, bir camia değil, bir mahalle takımıdır. Camiası ile mahallesi bir bütündür. Eski şöhretlerden Refik Koç, Sadri Demirtaş, Sarı Şaban, Tak Tak Fikret, Sedat Kızılcıklı, Mustafa Kuran, Gürbüz Yılmaz, Tankut Demir, Hüseyin Altınöz, Köksal Demiral, Ayhan Güneş, Fatih Güleç, Kani Kont, Mıçı Yavuz gibi İnegöl‘ün nice yıldızları bu kulüpte top oynamıştır. Yaklaşık 30 yıl önce var olan DAL yani Deplasmanlı Amatör Ligi‘nde mücadele eden ilk İnegöl takımıdır. Yine süper amatör kümenin ilk takımlarında biridir. Maalesef daha sonraları hep geriye gidip 1. Kümeye, oradan 2. Kümeye düşmüş, 7 yıldır da müsabakalara çıkmamıştı. A takım için yaşanan bu güzel ve gerekli heyecan umarım alt yapı için de yaşanır.

NOT : Geçtiğimizin Cuma gecesi Gençlergücü‘nün dayanışma yemeği vardı. Güzel bir ortamda gerçekleştiği yönünde duyumlar aldık. Gençlergücü son yıllarda bu tür etkinlikleri iyi organize ediyor. Taverna müziğinin ustaları olan ünlü sanatçılar gelen konuklara hoş bir ortam yaşatıyor. Aklıma Kurtuluşspor‘un geçmiş yıllarda Bursa Almira Otelindeki dayanışma geceleri geldi. O dönemde Kurtuluşspor da bu tür geceler düzenliyor ve üyeler arasında dayanışmayı sağlıyordu.

Gençlergücü ayrıca lenf kanseri ile mücadele eden genç kardeşimiz Azra‘ya donör olma konusunda farklı ve yararlı bir kampanya yürütüyor. 03 Ocak 2020 Cuma saat 16.00‘da Belediye önünde donör olabilmek için toplanacaklar. Kulüplerimiz bu tür yardımlar yaparak da çevremize faydalı olabilir, olmalıdır.