Süper Amatör Küme : 2000 yılında kurulan Bursa Süper Amatör Ligi bu hafta başlıyor. Maçlar ilk defa bu yıl üç grupta oynanacak. Daha önce iki grup olan amatörlerin yıldızları bu yıl üç grupta ter dökecek. İnegöl‘den bu ligde altı takım boy gösterecek. Umarım sezon sonunda en azından play – off oynayan bir temsilcimiz olur. Sezon sonu ilk iki sıradaki takımlar play–off‘a kalırken ligde son iç sırada kalan takımları küme düşecek.

  • Süper amatör kümenin en tecrübeli takımı KURTULUŞSPOR,
  • İnegöl‘ün en ateşli taraftar grubuna sahip olan KAFKAS GENÇLİK,
  • İnegöl süper amatör kümenin ilk terfi eden kulübü GENÇLERGÜCÜ,
  • Yakın geçmişte süper amatör kümenin gelmiş – geçmiş en flaş takımını kuran KARADENİZ GÜVENSPOR,
  • Son yıllarda Bursa‘daki en güçlü takımlarından biri olan DOĞUGÜCÜ GENÇLİK,
  • Süper amatör kümenin son üyesi, yılların amatör küme takımı AKHİSAR DEMİRSPOR. Takım sayımız fazla olunca BASKF yetkilileri doğru bir karar alarak İnegöl takımlarını ikişer takım olarak üç gruba ayırdılar.

A Grubu : Gençlergücü ve Akhisar Demirspor bu grupta bulunuyor. Bu grupta Yenişehir Çeltikçispor ve N.Erdemlispor lige girmeyecekler diye duyum aldık. Umarım doğru değildir. Zira grupta iki takımın olmaması boş geçen haftaya sebep verir, kaliteyi düşürür, takımlar daha az maç oynar. Temsilcilerimiz deplasman maçlarını Mudanya ve Gemlik hariç genelde Bursa‘da oynayacak. Gemlik temsilcisi Vefaspor iddialı olarak görülüyor. Takımı şampiyon yapan Mustafa Dinçer‘in yönetimindeki Akhisar Demirspor ilk maçını Erdemlispor ile deplasmanda oynayacak. Geçen yılı başarılı olan tamamlayan Erol Arslan‘ın liderliğindeki Gençlergücü ise Görükle İpekspor ile Bursa‘da başlayacak.

B Grubu : Kurtuluşspor ve Doğugücü Gençlik yer aldığı bu grup sanki biraz daha güçlü takımlara sahip. Gerçi amatör kümede tahmin etmek zor ama İznikspor, Mustafakemalpaşaspor, Orhaelispor gibi son yıllarda play – off için mücadele eden ilçe takımları burada. Önder Erdoğan’ın komutasındaki Doğugücü Gençlik ilk maçında deplasmanda Hürriyetspor ile başlarken Costa lakaplı eski Kurtuluşsporlu oyuncu Güray Şengün‘ün önderliğindeki Kurtuluşspor evinde Yavuz Selimspor‘u konuk edecek.

C Grubu : Kafkas Gençlik ile Karadeniz Güvenspor bu kümede kozlarını paylaşacak. Bu grupta beş ilçe takımı var. Geçen sene olduğu gibi Aydın Ungan‘ın antrenörlüğündeki Kafkas Kartalı sezonunu Orhangazi‘de güçlü Gençlerbirliği ile açacak. Gençlerbirliği‘nin son yıllarda sesi solu çıkmasa da yıllarca Türkiye Şampiyonlarına katılan Bursa‘nın güçlü takımlarından biridir. En tecrübeli teknik adam olan Köksal Demiral hocaya sahip olan Karadeniz Güvenspor ise Bursa‘da Duaçınarıspor‘a misafir olacak.

1.Küme :

2. Grup : 3. haftada Alanyurt Gençlik evinde H.Dikkaldırımspor ile karşılaştı. Maalesef temsilcimiz müsabakadan 2 – 1 yenik ayrıldı. Yenicespor bu hafta bay geçtiği için maçı yoktu. Alanyurt Gençlik bu hafta dinlenecek. Selami Hoca bu arayı değerlendirip takımını 5. haftaki maça hazırlayacaktır. Yenicespor deplasmanda Merinosspor 1938 ile karşılaşacak. Rakip lider olduğundan Yenicespor açısından önemli bir maç olacak.

4 .Grup : Doğanspor bu hafta evinde ilk iki maçta sahadan 4 – 1 mağlubiyetle ayrılan 1922 Mütakerespor idi. Karşılaşma 1 – 1 bitti. Böylece gençlerden kurulu Doğanspor puanını dörde çıkarmış oldu. Sarı - Lacivertliler deplasmanda lig üçüncüsü Yeni Karamanspor‘a konuk olacak.