Sezona soru işaretleriyle başlayan İnegölspor, ilk yarıda aldığı sonuçlarla düşünceleri tamamen terse döndürmüştü. Mesela, “ligden düşmeyelim yeter” diye konuşan herkes işin içine play-off girince suspus oldular. Olsa da olur olmasa da olur denmeye başlandı. O zaman niye mücadele ediliyor ki. Bunca zaman trilyonlar neden gitti diye sormazlar mı adama!... Tabi hiç kimse bu yönetimin bu kadar toparlayıcı ve dar bütçeye rağmen bunları yapabileceklerine inanmıyordu da ondan.

Artık bu düşüncede olan varsa, bunları bırakmalı. İyi bir durumdayız, eksiklerimiz var ama bana göre hala sonuna kadar play-off umudumuz da yok değil.

Bazen Münür Başkan´la konuşuyoruz, tartışıyoruz fikir alışverişi noktalarında. Yine yanındaki 4-5 arkadaşı da öyle çırpınıp duruyor, bir adım İnegölspor´u daha iyi noktalara götürebilelim diye… Bana göre bu şartlarda ligde kalma başarının daniskası ama gönül işte hep iyisini istiyor.
Sezon başından buyana İnegöl´de bazı kesim yönetime elinden gelen desteği verirken, bazıları ise Belediye Başkanı Alinur Başkan döneminde coşarken, şimdi musluğu anında kesiverdi. Hayat böyle işte, herkes gücün yanında, kimse haklının yada başarılı olanın yanına dahi uğramıyor. Sonrasında ise hayıflanıyoruz “neden böyle oldu bu şehir” diye.
İnegöl´ün ticari hacimlerini dinlemekten yorulduk. İhracat rakamlarını ilkokullarda dahi ezberlettik ki, doğrudur meclis kürsülerinde Başbakan ile ana muhalefet lideri bizleri konuşuyor, onlara göre parayı koyacak yer dahi bulamıyoruz ama iş İnegölspor´a gelince tıss…

İnegöl´ün yarı nüfus ve yarı ticari hacimli şehirler Süper Lig ve 1. Lig yollarının aşındırırken, bizler ise oradan gelecek para ile orayı kapatabilir miyiz, buradan bunu alabilir miyiz derdindeyiz doğal olarak.

Düşünün; İnegöl Ticaret Odası üyeleri huzur haklarını İnegölspor´a verme kararı alıyor, beklenen para 95 bin lira. Gelene rakam ise 30 bin TL. Seçim dönemlerinde kapı kapı dolaşıp oy arayan değerli üyelerimiz ki, huzur haklarını vermeyenler için söylüyorum, sosyal proje muhabbetlerinde mangalda kül bırakmazlar ama oradan alacakları 1 bin-2 bin TL rakamlara ihtiyaçları varmış san ki. Önümüzdeki günlerde İnegölspor´a alınan karara rağmen bu paraları çok gören kişilerin isimlerini açıklayacağım. Sebep ise; ey İnegöl halkı görün oraya gönderdiğiniz arkadaşların ne durumda olduklarını. Çünkü öyle isimler var ki konuşurken mangalda kül bırakmazlar. Onlar hep İnegöl´ün ileri geleni ama iş eli cebe atmaya gelince tırışka..

Yine Mobilya AVM´miz var, yapanlardan Allah razı olsun, İnegöl´ün önemli projesi. Soruyorum Başkan Münür abiye oradan geldi mi bir şey? İşte şu kadar. Onlar o kadar parayı sağda solda tanıtımda, toplantılarda otellere vererek harcıyorlar, İnegölspor´a verdikleri 20-30 bin liradan katmerlisini. Tanıtım diye diğer kuruluşların harcadıkları parayı konuşmaya dahi gerek yok. Dünya tanıtımı futbol endüstrisi içinde yaparken, bizler küçümsemiyorum ama TIR brandalarında yada değişik meceralarda yapıyoruz.

Soruyorum size; Akhisar Belediyespor´un isim hakkını alan mobilya kadar reklam oluyor mu? mümkün değil. Onun için bu işte reklamında ağa babası futbol.

Geçen iş adamları ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Katar´a fuara gitmişler, resmilerini gördük. Kimse Prensle resim çekilince atıyor mu sosyal medya hesabına, yok. Ama teknik direktör Bülent Uygun, futbolcu Snejder olunca çarşaf çarşaf resimler gördük. Hatta Dünya Kupasından bile beklenti içine girdik.

Bundan dolayı ben başta Belediye Başkanımız Alper Taban olmak üzere çok ümitliyim. Çünkü kalıcı proje konusunda söylemi var. Bana göre de Ahmet´in, Mehmet´in kahrını ve kaprisini çekeceğimize en uygunu budur. İnegölspor kalıcı gelir kazanırsa ve bu geliri iyi yöneten bir idare gelirse hedefe ulaşmak daha kolay olur kanaatindeyim. Tabi Alper Başkan´da 2-3 aylık bir süredir makamda ve doğal olarak oda gidişat ve gelişmeleri izleyip değerlendirecektir. Fakat kendisinden bu konunda fazla umutlu olduğumun altını çizelim.
Gelelim Tuzla maçına. Bu hafta çok zor ve ciddi bir takımla oynayacağız. İşimiz çok zor. Takviyeli ve can derdinde olan bir takım ile oynayacağız. Kazanırsak her şey daha güzel olur fakat puan kaybetmekte dünyanın sonu değil. Bana göre zevkli ve çekişmeli bir maç olacak. Tribünlerin dolması şart. Yine protokol tribününe İnegöl protokolün gelmesini bekliyoruz. Çünkü futbolcunun güzü seremoni de protokol tribünündedir. Onlarda biliyor ki, bir işte inanmışlık ve kurtuluş mücadelesi komutanlıkta başlar, silsile yoluyla dağılır.
İşte size fırsat! İlk maç ve maç İnegöl´de… Nasıl başlarsak öyle bitirmek için, 3 puan için herkes tribüne…