Facebook hesabım çalındı, ne yapmayalıyım? diyorsanız endişelenmenize hiç gerek yok. Çalınan facebook hesabını geri almak için yapmanız gereken işlemler çok basit ve kolay. Günümüzde bilgisayarın iyiden iyiye yaygınlaşması ile birlikte güvenlik problemleri de ortaya çıktı. Bunun en sık görülen durumlarından bir tanesi Facebook gibi popüler sosyal medya hesaplarının şifreleri çalınıyor ve hesaplar ele geçiriliyor. Çevrenizde bile bir çok kişiden Facebook hesabının çalındığını ve nasıl geri alacağını araştırdığını duymuşsunuzdur. Hatta bir zamanlar çok sık karşılaşılan Facebook hesabının çalınması ve ardından çalan kişinin sizin arkadaşlarınızda sanki sizmişsiniz gibi para istemesi durumu insanların canını sıkıyordu. Bizde sizlere bu konumuzda çalınan facebook hesabı nasıl geri alınır ve geri aldığınız hesabı daha güvenli hale nasıl getirebilirsiniz bunları anlattık.

Çalınan Facebook Hesabını Geri Alma

Eğer bir Facebook hesabınız çalındı ise endişelenmeyin çünkü Facebook bu sık karşılaşılan durum için sizlere bir servis hazırlamış. İşte yapılması gerekenler;

  1. Facebook hacked sayfasına giriş yapmak için buradaki linke tıklayın.
  2. Ardından giriş yaptığınız sayfadan "Hesabım Bir Başkasının Eline Geçti" seçeneğine tıklayın.
  3. Karşınıza gelen sayfada hesabınız ile ilişkili olduğunu düşündüğünüz E-posta yada telefon numarasını girin.
  4. Hesabınızda bildiğiniz şuanki şifrenizi yada eski şifrenizi kutucuğa girin.
  5. Ve son olarak karşınıza gelen ekranda Facebook hesabınızın çalındığını nasıl fark ettiğinizi soran soruları işaretleyin ve hesabınızı geri almış olacaksınız.

Facebook Güvenlik Arttırma

Facebook hesabınızı geri aldıktan sonra tekrardan bu tarz durumlarla karşılaşmak istemiyorsanız yapmanız gereken şeyler güvenlik önemlerini almak olacak. Daha iyi ve daha güvenli bir Facebook hesabına sahip olmak istiyorsanız aşağıdaki işlemleri uygulayabilirsiniz.

Facebook hesabınızda yeni şifre belirlerken uzun, harf, rakam, sembol içeren şifreler yapın.

Şifrenizi asla isminiz, doğum tarihiniz gibi bilindik şeylerden oluşturmayın.

E-postanızı gizleyin çünkü çalmaya çalışan kişiler eğer Facebook hesabınızın e-postasını bilmiyorsa hesabınızı çalamayacaktır.

Böyle bir durumda yalnızca Facebook hesabınızın şifresini güvenli yapmak yeterli olmuyor. Kişiler sizin hesabınıza e-postanız sayesinde de ulaşabilir. Bundan dolayı e-posta hesabınızın da şifresini değiştirip güvenliğini alın.

Facebook hesabınıza telefon numarası eklemeyi unutmayın. Bu sayede bir başkası hesabınıza girmek isterse size ileti gelir ve çalınmasını önlersiniz.

Yukarıdaki talimatları gerçekleştirdiğinizde hesabınız daha güvenli hale gelecek ve kolay kolay kimse hesabınıza erişemeyecektir. Eğer bu süreçte yardıma ihtiyaç duyar ve işlemler sırasında problemler yaşarsanız yorum atarak yardım isteyebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim