Instagram dondurma yani hesabı geçici olarak kapatmak hesabı tamamı ile silen bir işlem değil ve tekrardan kullanmanıza imkan tanıyan bir yöntemdir. Eğer Instagram kullanımınıza biraz ara vermek istiyorsanız hesabınızı geçici olarak olarak dondurabilir ve ardından hesabınızı tekrardan açabilirsiniz. Instagram ve diğer Facebook, Twitter gibi sosyal medya hesapları zamanınızı gereğinden fazla çalıyor olabilir. Eğer bu durum size endişe veriyor ise Instagram hesap dondurma sizler için faydalı olacaktır. Gününüzü daha iyi şeyler ile değerlendirebilir ve sizi geliştirecek etkinlikler yapabilirsiniz.

İlişkili Makale: Instagram Hesap Silme

Instagram Hesabı Nasıl Dondurulur?

Instagram hesabınızı dondurmak istiyorsanız öncelikle şunu sizlere önceden bildirmek isteriz. Eğer Instagram hesabınızı dondurursanız kısa süre içerisinde geri açtığınızda fotoğraflarınız ile eski hesabınız aynen geri gelmektedir ancak uzun süreli kapanma durumlarında kimi zaman fotoğraflar eksik gelebiliyor ya da hiç gelmeyebiliyor. Bu uyarı hesabını dondurup sonrasında problem yaşayan kullanıcıların deneyimlerine göre sizlere aktarılmış bir uyarıdır!

Instagram Dondurma Linki

  • Instagram hesabınızı dondurmak için öncelikle Instagram hesabınıza giriş yapın.
  • Ardından buradaki Instagram hesap silme linkine tıklayın. (Eğer giriş yapmadıysanız şimdi giriş yapmanız istenecektir.)
  • Açılan sayfada göreceğiniz üzere "Hesabımı Geçici Olarak Kapat" seçeneğine tıklayın.
  • Ardından sizden bir neden belirtmenizi isteyecek. Instagram'a ara verme nedenizi seçip butona tıklayın.
  • Ve son olarak Instagram şifrenizi tekrardan girin ve hesabınız başarılı bir şekilde geçici olarak kapatılmış olacak.

Not: Eğer "Instagramı geçici olarak kapat" seçeneğini bulamadıysanız Instagram hesap silme linki kullanarak yine yukarıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

Instagram Hesabı Geri Nasıl Açılır?

Instagram hesabınızı kapattıktan sonra nasıl geri açacağınızı bilirseniz daha rahat bir şekilde dondurabilirsiniz. Instagram hesabını dondurduktan sonra geri açmak için tek yapmanız gereken şifreniz ile tekrardan giriş yapmaktır. Şuan Instagram hesabınızı kullandığınızdan dolayı şifrenizi adınız gibi biliyor olabilirsiniz ancak bir süre kullanmadıktan sonra unutabileceğiniz için şifrenizi bir yere not almanızı tavsiye ederiz. Çünkü Instagram dondurduktan sonra en sık karşılaşılan sorunlardan bir tanesi eski şifreyi hatırlamamak oluyor.

Eğer hesap dondurma ile ilgili soru veya sorunlarınız var ise yorum yazarak yardım isteyebilirsiniz.

kaynak: https://www.androhaber.net/instagram-hesap-silme-instagram-hesap-dondurma-2015/

Editör: TE Bilişim