Öğrenciler ilk olarak TÜYAP Fuar alanında kurulan Science Expo Bilim Festivaline katıldılar. Burada çeşitli atölyelerde kendi çalışmalarını yapma şansı yakaladılar. Atölyelerde model uçak tasarlama, sabun yapımı, rüzgar santrali yapımı ve görünmez su gibi çalışmalara katılarak kendi tasarımlarını yaptılar. Bu çalışmalar esnasında öğrencilerin oldukça eğlendiği gözlendi. Gezi, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi ziyareti ile devam etti. Öğrenciler burada deneyler yaparak gözlemlediler. Yaparak ve yaşayarak öğrenmenin en eğlenceli halini yaşadılar.

Özel Devrim Kosova Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmenlerinden Sezin Yavaş, öğrencilerin bilimi sevmesinin kendilerinin bir şeyler üretmesi adına böyle gezilerin çok önemli olduğunu ifade etti.

Öğrencilerle birlikte geziye katılan Okul Müdürü Erol Baştürk ise, “Bilim, insanların yaratıcılığının ürünüdür. Yaratıcılık hayal gücü ile birleştiğinde ortaya mükemmel çalışmalar çıkmaktadır. Öğrencilerin bunu gerçekleştirebilmesi ve eğlenebilmesi bizim için çok önemlidir. Yenilikleri ve yaratıcılığı yerinde görmek, yeni yaratıcı fikirlerin ve buluşların ortaya çıkmasına katkı sağlamaktadır. 40 yıllık mesleki tecrübemiz dikkate alındığında bunu en iyi bilenlerden olduğumuz için okul idaresi olarak bilimsel gezileri desteklemekteyiz” dedi.

Editör: TE Bilişim