2019-2020 futbol sezonu Bursa 1. Amatör Küme’de kuralar çekildi.

Merinos Parkı'ndaki Gölpark'ta gerçekleşen kura çekimine yoğun bir katılım oldu. Organizasyona Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Osman Kılıç'ın yanı sıra Genel Sekreter Kenan Uyarlık, Türkiye Saha Komiserleri Derneği Bursa Şubesi Başkanı Ercan Ütücü, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Bursa Şubesi Başkanı Özgür Uçak, İl Hakem Kurulu Üyesi Hasan Gerilmez, TÜFAD Başkanı Sait Ulvi Özdemir, eski BASKF Başkanlarından ve TASKK yönetim kurulu üyesi Cemal Vardar ile Bursa 1. Amatör Küme'de mücadele edecek takımların Başkanları, sporcuları ve temsilcileri katıldı.

1. Amatör Küme Kura Çekiminde konuşan BASKF Başkanı Osman Kılıç, "Öncelikle yeni sezonda tüm takımlarımıza başarılar diliyorum. İnşallah sakatlığın az olduğu ve fair-play ruhu içinde geçen bir sezon yaşarız. Bu yıl 5 grupta takımlarımız mücadele edecek. İnşallah en başarıları Bursa'mızın en üst ligi olan Süper Amatör Kümeye çıkma başarısı elde edecekler" dedi.

Bu sezon 1. Amatör Küme'de 5 grupta toplam 50 takım mücadele edecek. Gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar Süper Amatör Kümeye direk çıkacaklar. Gruplarında son sırada bulunan takımlar ise 2. Amatör Kümeye düşecek.

Alanyurtspor ve Yenicespor Bursa 1. Amatör Küme 2.Grupta mücadele edecek. 2.Grupta; Hürspor, Hüd. Dikkaldırımspor, Altinsabanspor, Çamlıcaspor, Merinos 1938 Spor, İhsaniyespor, Yiğitler Spor, Karacabey Gençler Birliği Spor, Özlücespor yer alacak. Alanyurtspor ilk hafta maçında İnegöl’de Çamlıcaspor ile karşılaşırken, Yenicespor ilk hafta maçında deplasmanda İhsaniyespor'a konuk olacak.

Doğanspor Bursa 1. Amatör Küme 4. Grupta mücadele edecek. Doğanspor’un grubunda; Yeni Karamanspor, Gürsu Yeni Doğanspor, Çelebi Mehmet Gençlikspor, Demetevlerspor, M.Kemalpaşa 2014 Spor, Güneşspor, Atıcılarspor, 1922 Mütareke Spor, Tütünspor yer alacak. Doğanspor ilk hafta maçında kendi sahasında Tütünspor ile karşılaşacak.

Editör: TE Bilişim