Yenişehir İlçe stadyumunda Oynanan Süper Amatör Play-Off 6. maçında Lider İznikspor’ ile karşılaşan İnegöl temsilcisi Akhisarspor, 2-0’lık rahat bir galibiyet kazandı. Hafta sonu Yenişehir İlçe stadyumunda saat 16.00’da Kestel’le son maçına çıkacak olan Akhisarspor, bu maçı alırsa BAL’a çıkacak. Akhisarspor yönetimi, tüm taraftarları maça davet ederken, maça gitmek isteyenler için kulüpten araç kaldıracaklarını söylediler.

Akhisarspor ise şaşırtmaya devam ediyor. Pazar günü Doğugücüspor karşısında 90+3 dakikada bulduğu gol ile 6 puana ulaşan Akhisarspor, İznikspor karşısında aldığı 3 puan ile 9 puan ile 4. sıraya yerleşerek Pazar günü oynayacağı 8 puana sahip Kestel Belediyespor maçını da kazanarak üzerindeki takımların puan kaybetmesini bekleyecek.

Grupta İznikspor, 1947 Çekirge İdman Yurdu ve Burgazspor'un 10 puanı bulunuyor. 3 takım aynı puanda ligi bitirirse üçlü averaj devreye girecek, İznikspor her iki rakibini de yenmeyi başardığı için büyük avantaja sahip. Karşılaşmaya gelecek olursak, Akhisarspor 7. dakikada köşe vuruşunda Erol Elibol ile 1-0 öne geçti. İznikspor Arif ve Mevdudi ile yakaladığı gol pozisyonlarından yararlanamadı. İlkyarı 1-0 Akhisarspor üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarı İznikspor gol için riskleri alarak rakibinin üzerine daha fazla gitmeye başladı. Akhisarspor ise hızlı çıkışlar ile gol aradı. 67. dakikada İznikspor'un önemli ismi Muhammed Mevdudi Meriç ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. 86. dakikada Akhisarspor adına kazanılan penaltıyı kullanan Abdurrahman Çağlayan gole çevirdi ve takımını 2-0 öne geçirdi. Daha da rahatlayan Akhisarspor 90+3. dakikada ani gelişen atakta Abdurrahman ceza sahası içinde yerde kaldı ve karşılaşmanın hakemi Alper Cesur ikinci kez penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Muhammed Toktaş topu dışarıya göndererek takımını üçüncü golden etti ve önemli  maçta 2-0 ile kazanan Akhisarspor oldu.

Editör: TE Bilişim