Elit Liglerinde mücadele eden İnegölspor altyapı ekiplerinden sorumlu antrenörler, takımların gidişatı ile ilgili değerlendirmelerde bulundular.

İSTEDİĞİMİZ OYUNU OYNAYAMADIK

U14 Teknik Sorumlusu Yunus Memiş, “U14 Elit Lig 2. Grup’ta 2. hafta maçında MKP 2014 takımına konuk olduk. Her iki takımda maça istekli ve arzulu başladı. Rakibimiz rüzgârı da arkasına alarak kalemizde tehlike oluşturmaya çalıştı. Orta alanda çok sayıda top kaybı yaptık ve istediğimiz pas oyununu bir türlü oynayamadık. Bloklarımız koordineli ve uyumlu değildi, rakibe çok sayıda duran top fırsatı verdik. Fizik gücüne dayalı bir ilk yarı geçirdik. 2. yarı biz de rüzgârı arkamıza alarak rakip kaleye daha fazla gitmeye başladık. Bunun sonuncunda kurduğumuz baskılarla gol pozisyonları bulduk fakat değerlendiremedik. Oyun içerisinde bazı değişiklikler yaparak farklı oyun tarzları deneyerek gol aramaya başladık. Bunun neticesinde kornerden gelen topu ceza sahası dışında önünde bulan kaptan M. Enes düzgün ve sert bir vuruşla golü buldu. Bu golle rakibin direncini kırmayı başardık. Genel olarak istediğimiz oyunu oynayamasak da zorlu bir deplasmandan 3 puan ile dönmeyi başardığımız için mutluyuz. Tüm oyuncularımı tebrik ediyorum, daha fazla çalışıp eksiklerimizi gidermeye çalışacağız” dedi.

U15 RAHAT KAZANDI

U15 Teknik Sorumlusu Caner Taban, “Bölgesel Gelişim Ligi 8. Haftasında deplasmanda lig 2’ncisi Tuzlaspor’un konuğu olduk. Her zaman olduğu gibi maça iyi oyun parolasıyla başladık. Futbolun doğrularını yapmaya çalıştık ve bunda da büyük ölçüde başarılı olduk. Maçı kazanacak skoru da elde ettik. İkinci yarı biraz daha skoru koruma içgüdüsü ile oynadık. Kalemizde çok net pozisyon vermezken rakip kalede bulduğumuz pozisyonlar sevindiriciydi. Bu oyunumuzu 80 dakikaya yaydık ve maçı da 3-0’lık net bir galibiyetle tamamladık” dedi.

DAHA FAZLA ÇALIŞACAĞIZ

U16 Teknik Sorumlusu Selahattin Esen, “TFF Bölgesel Gelişim Ligi 1. Bölge 2. Grup 8. haftasında deplasmanda Tuzlaspor ile karşılaştık. Maça topa sahip olan organize bir şekilde bölgeler arası geçiş oyununu uygulayan bir takım görüntüsü vermemize rağmen 3. bölgede üretken olamadık ve etkili pozisyonlara giremedik. Rakibimiz oyun anlayışı olarak 2. bölgede bekleyip kazandığı toplarla atağa çıkma düşüncesi içerisindeydi. İlk yarı itibariyle buna izin vermedik. 2. yarı rüzgâra karşı oynamak zorunda kaldığımız için pas oyunumuzu çok sağlıklı oynayamadık. Rakibimizde gol bulmak için üzerimize gelmeye başladı. Biz de hızlı geliştirdiğimiz atakla golü bulmayı başardık. Sonraki dakikalarda farkı arttırabileceğimiz pozisyonlar da bulduk ama maalesef değerlendiremedik. Skoru koruma düşüncesiyle istemeden de olsa son 15 dakika geriye çekildik. Rakip de baskıyı arttırınca oyun düşüncemizden uzaklaştık ve de bunun sonucunda yediğimiz 2 gol ile mağlup olduk. Oyuncularımı mücadelesinden dolayı tebrik ederim. Daha fazla çalışarak kendimizi geliştirerek böyle maçları da oynamayı öğreneceğiz” diye konuştu.

SPORCULARA FAİR-PLAY RUHU AŞILANACAK

U17 Teknik Sorumlusu Murat Yakşi, “Bölgesel Gelişim Ligleri 8. haftasında İnegöl Yenice Sahası’nda Tuzlaspor ile karşılaştık. Oyunun ilk dakikalarında kendi saha avantajımızı kullanarak rakibimize baskı oluşturduk. Bu baskı sonucunda 5. dakikada golü bularak öne geçmeyi başardık. Rakibimiz zaman zaman etkili ataklar yapmasına karşın net gol pozisyonu vermeden devreyi kapattık. 2. devrede rakibimiz oyunu dengeleyerek üzerimizde baskı oluşturdu. Bu baskıya direnç uyguladık ve bu baskıdan çıkarak oyunu dengelemeyi başardık. Sonrasında duran toptan ve arkasından penaltı ile goller bularak skoru yakaladık. Bu maçı kazanmamız iyi oyun bizi mutlu etse de sezon başından beri özellikle durduğumuz Fair-Play davranışları konusunda oyuncularımız sergilemiş oldukları tavır ve davranışlar özellikle maç 3-0 iken görülen kartlar bizi çok üzmüştür. Bununla ilgili önlemleri yapacağımız toplantılarda alacağız ve de çocuklara bunları anlatmaya devam edeceğiz. Bu tip davranışları İnegölspor’un hiçbir yaş grubunda olmasını istemiyoruz. Mağlubiyeti olmayan ekibe karşı sergilediğimiz oyundan ve aldığımız 3 puandan dolayı oyuncularımı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

U19 LİDERLİĞE YÜKSELDİ

U19 Teknik Sorumlusu Suat Güneş, “Bölgesel Gelişim Ligleri 8. haftasında evimizde Tuzlaspor ile karşılaştık. Maça istediğimiz gibi coşkulu, arzulu ve de önde basarak başladık. Oyunu rakip alanda oynayarak ilk 15 dakikada pozisyonlar bulduk. Daha sonra topun bizde kaldığı pas yaptığımız ve özellikle sağ kenarı kullanarak kenardan ortalarla baskımızı artırdık. Bunun neticesinde ilk golümüzü bulduk. Sonrasında daha kontrollü, topun bizde daha fazla kaldığı, rakibin de birkaç tane kenardan gelerek pozisyona girmeye çalıştığı bir ilkyarı oynadık. İkinci yarıya da aynı ciddiyetle başlamamız gerektiğini konuştuk. Rakibimiz ikinci yarı gol bulmak için daha fazla açık oynamaya başladı. Biz de pas yaparak savunma arkasına attığımız toplarla pozisyona girmeye başladık. İkinci golü ararken oyundan düştüğümüz dakikalarda üzerimize gelen rakibimiz pozisyonlara girdi, bunun sonucunda sağdan gelen ortadan arka direkte boş kalan oyuncunun yaptığı vuruşu kalecimiz çıkardı. Bu pozisyon bizim için maçın kırılma anıydı. Daha sonra yaptığımız değişiklerle oyunun kontrolünü alarak pozisyonlar bulduk ve gollerimiz geldi. Bunun sonucunda maçı kazanmasını bildik. Geçen hafta maçların olmadığından 1 haftalık ara bizim için ritmimizin düşmemesi açısından sevindiriciydi. İstek ve arzumuzun iyi olduğu genel olarak iyi bir performans gösteren oyuncularımı kutluyorum. Ayrıca rakiplerimiz puan kaybetmesinden dolayı haftayı lider olarak tamamladık, bunun içinde ayrıca sevinçliyiz” açıklamalarında bulundu.

Editör: TE Bilişim