Spor Toto Bölgesel Gelişim Ligi 2.Grup'ta mücadele eden İnegölspor’un 3 ekibi oynadığı maçların 2'sini kazanırken 1'inden beraberlikle ayrıldı. U19 ekibi ise geçtiğimiz hafta ilk devreyi lider tamamlamıştı. Ekip 2. devre ilk maçını 30 Kasım tarihinde oynayacak.

İnegölspor U-17 takımı Yeniceköy sahasında ağırladığı Zonguldak Kömürspor maçını 4-0 kazandı. Ekip oynadığı 9 maçta 5 galibiyet 3 beraberlik 1 mağlubiyet elde ederek, topladığı 18 puanla 4.sırada yer aldı. U-16 ise deplasmanda karşılaştığı Zonguldak Kömürspor maçını 11-0 kazandı. Yusuf Kerem Kalkandere attığı 5, Ömer Yoldaş attığı 4 golle yıldızlaşırken, ekibin diğer gollerini ise Ömer Faruk Aslan ile Kerem Şimşek attı. U-16 oynadığı 9 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde ederek, topladığı 17 puanla 3. sırada yer aldı.

Son maçta ise U-15 deplasmanda karşılaştığı Zonguldak Kömürspor ile 0-0 berabere kaldı. Ekip oynadığı 9 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik, 1 mağlubiyet elde ederek, topladığı 18 puanla 2.sıradaki yerini korudu.

Ekiplerimiz böylelikle oynadıkları 3 müsabakada 2 galibiyet, 1 beraberlikle ayrıldı. Rakip ağları 15 golle sarsan ekiplerimiz, kalelerini gole kapattı.

Maçların ardından altyapı antrenörleri değerlendirme açıklaması yaptılar. U15 Teknik Sorumlusu Yunus Memiş, “U-15 Akademi Liginin 10.Haftasında Zonguldak Kömürspor'a konuk olduk. İstekli ve arzulu başladığımız maçta rakibimizin aynı oranda cevap vermesi ve iyi savunma yapması bizleri hücum organizasyonlarını yapma açısından zora soktu.3.bölgede çoğalamadık ve boşluk bulamadık. Kenardan yaptığımız ortalarda ve dış şutlarda da isteğimiz skoru elde edemedik. Orta alanda ve hücum bölgesindeki kaliteli oyun anlayışımızı sahaya yansıtamadık. Yakaladığımız net pozisyonlarda doğru kararlar veremedik. Rakibimizin yakaladığı net fırsatlarda vardı.2.yarıda Kalecimizin penaltı kurtarması belki de mağlup olmamızı engelledi. Rakibimizi tebrik ediyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımızda eksik yönlerimizi daha da geliştireceğiz” dedi.

U16 Teknik Sorumlusu Caner Taban, "B.G.G.Liginin 10 haftasında deplasmanda Zonguldak Kömür Spor'la karşılaştık. Zayıf rakibimiz karşısında maç boyunca üstün olan taraf bizdik. Oyun karakterimizi test edeceğimiz bir maç olmamasına rağmen iyi oyun ve farklı skor sevindiriciydi. Önümüzdeki hafta Tuzlaspor maçını da iyi oyunla kazanıp devreyi bitirmek istiyoruz."

U17 Teknik Sorumlumuz Murat Yakşi,  "Bölgesel Gençlik Geliştirme  U17 Ligi B Grubu'nun 10. haftasında Yeniceköy sahasında Zonguldak Kömürspor ile karşılaştık. Maçın başından itibaren oyunu kontrolümüz altına aldık.  Rakibimizin katı savunma ve kontratak taktiği yapması  gole geç  ulaşmamıza neden oldu. Golden sonra oyun kalitemiz arttı. sonuca net bir skorla girmeyi başardık. Oyuncularımı tebrik eder başarılar dilerim."

İnegölspor'umuzun Basın Sözcüsü ve Altyapı Sorumlusu Özgür Gürbüz ise "Bilindiği gibi U19 ekibimiz geçtiğimiz hafta ilk devreyi lider tamamlamıştı. Bu haftada 3 ekibimiz rakipleri ile mücadelelerin sürdürdü. Bu 3 müsabakalar sonucunda 2 galibiyet ve 1 beraberlik elde edilmiş oldu. Gençlerimiz rakip ağları 15 golle sarsarken, kalelerini gole kapatmış oldu. Gençlerimize saha içerisinde verdikleri mücadeleden dolayı teşekkür ediyoruz. Yönetim olarak gençlerimizi çok ama çok önemsiyoruz. Bunun en büyük örneğini de Kulüp Başkanımız Münür Kanar gerçekleştirdi. Rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi gören başkanımız, gençlerimize maça geleceğini söylediği için taburcu olur olmaz, gençlerimizin maçına geldi. Gençlerimizde güzel bir oyun ile maçtan 4-0 galip ayrıldı. Buda başkanımıza moral verdi. Başkanımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. İnşallah her branşta hak ettiğimiz başarıları elde edeceğiz."

Editör: TE Bilişim