Spor Toto Bölgesel Gelişim Ligi 2.Grup'ta mücadele eden İnegölspor altyapı ekipleri, ilk devre son maçlarında oynadıkları 3 maçta 1 galibiyet 2 beraberlik elde etti. U-19 ekibi ise ilk devreyi lider tamamlamıştı. Ekiplerin 2. devre maçları ay sonunda başlayacak.

U-17 ekibide deplasmanda karşılaştığı Tuzlaspor ile 2-2 berabere kaldı. Ekip oynadığı 10 maçta 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde ederek, topladığı 19 puanla 4. sıradaki yerini korudu. U-16 ekibi ise Yeniceköy sahasında ağırladığı Tuzlaspor'u 2-1 mağlup etti. Ekip oynadığı 10 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde ederek, topladığı 20 puanla 3. sıradaki yerini korudu. Son maçta ise U-15 ekibi Yeniceköy sahasında ağırladığı Tuzlaspor ile 1-1 berabere kaldı. Ekip oynadığı 10 maçta 5 galibiyet, 4 beraberlik, 1 mağlubiyet elde ederek, topladığı 19 puanla 4. sırada yer aldı.

Ekipler böylelikle oynadıkları 3 müsabakada 1 galibiyet, 2 beraberlikle ayrıldı.

Maçların ardından altyapı antrenörleri değerlendirme açıklaması yaptı. U15 Teknik Sorumlusu Yunus Memiş, “Akademi liginin 11.haftasında evimizde Tuzlaspor ile oynadık. Bu müsabaka ayni zamanda ilk yarinin son maçıydı. Müsabakaya 2 takımda istekli ve arzulu başlamadı. Top ile daha fazla oynayan rakibimizdi. Daha organize ataklar geliştirdiler. Buna rağmen duran top ve dış şutlarda etkili oldular. İlk yarıda 2 net pozisyondan yararlanamadık. İkinci yari başında golü bulduk. Ancak kısa surede rakibimiz beraberliği sağladı. Oyuncularımızı rakibimizi tebrik ederim” dedi.

U16 Teknik Sorumlusu Caner Taban, "B.G.G.Ligi 11 haftasında evimizde Tuzlaspor'u konuk ettik. Maça coşkulu başlayan ekibimiz 3.bölgede yaptığı baskıyla rakibine topla oynama fırsatı vermedi. Topa sahip olan taraf olmamıza rağmen atakları sonuçlandırma da etkili olamadık. Savunmamız da bir anlık boşluğu değerlendiren rakibimiz maçın başında öne geçti. Golden sonra tempoyu artıran takımımız devrenin sonuna kadar yüksek tempoyla mücadele etti ve aradığımız golü bulduk. 2.devre yorgunlukla beraber tempomuz düşse de oyuna giren oyuncularımızın katkısıyla maçtan galibiyetle ayrıldık” diye konuştu.

U17 Teknik Sorumlusu Murat Yakşi, "TFF Bölgesel Gelişim U17 Ligi Müsabakası için 16.11.2019 saat 12.00'de Orhanlı sahasında Tuzlaspor ile karşılaştık. Maç süresince oyun disiplininden kopmadık. İlk devrede rakip takım 2 gol bulurken, 2. Devrede biz 2 gol bulduk.   Oyunun her anında coşkulu ve disiplinli bir görüntü sergileyen oyuncularımı tebrik eder bundan sonraki maçlarda başarılar dilerim" dedi.

İnegölspor Basın Sözcüsü ve Altyapı Sorumlusu Özgür Gürbüz ise, "Gençlerimizi tebrik ediyorum. İlk devre boyunca İnegöl'ümüzü çok iyi temsil ettiler. Ellerinden gelen gayreti saha içerisinde gösterdiler. Biz tüm yaş guruplarından memnunuz. İnşallah ilerleyen yıllar içinde bu gençlerimiz uzun yıllar A takımımıza ve Türk futboluna hizmet edecekler. Ben altyapı hocalarımızı ve oyuncularımızı tekrar kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim