Bursa Süper Amatör Kümede fikstür Cumartesi günü Bursa Merinos Parkı'ndaki Gölpark’ta çekildi. Gençlergücüspor, Akhisarspor ile birlikte A grubunda yer aldı. Gençlergücüspor Antrenörü Erol Arslan fikstürü değerlendirdi.

GENÇ BİR TAKIMIZ

Arslan, “2019/2020 sezonu için kuralar çekildi. Bu yıl statü değişti. Üç grubumuz var, A.B ve C Olmak üzere. Gruplar bence çok dengeli oldu. İnegöl takımlarımızı da iki iki ayırmaları, üç gruba paylaştırmaları grupların biraz daha dengeli olmasına sebep oldu. Grubumuza baktığımızda hep dengeli birbirine yakın takımlar var. Bazı takımlarımız genç, alt yapıya daha fazla önem verip, işte onlarla mücadele eden tarzı takımlarımız var. Bizde alt yapımıza gereken değeri veriyoruz. Genç bir takımımız var. Elimizden geldiğince alttan gelen oyuncularımızı oynatmaya çalışıyoruz. Biryandan da hedef kovalamaya çalışıyoruz.”

GRUBUMUZDA DOST TAKIMLARIMIZ VAR

“Grupta isim vermeden, o takım daha iyi, bu takım daha kötü demekte doğru olmaz. Güzel mücadelelerin yaşanacağı bir lig olacak. Bizim hedefimiz tabiki yeni statüde Play-off bandında ikişer takım olacak. Üçer takım küme düşecek. Bizim hedefimiz üst tarafı yakalamak olacak. Bunun için çalışacağız. Grubumuzda dostluğumuzun baki olduğu kulüplerimiz var, antrenör arkadaşlarımız var. Amacımız her sene olduğu gibi centilmence bir sezon geçirmek. Ve geçen sene daha iyisini yapabileceğimizi biliyorduk, onun üstüne koyup en azından bu sene bizlere değer veren camiamıza ve yönetim kurulumuza bir play-off hediye etmek istiyoruz.”

İYİ TRANSFERLER YAPTIK

“Geçtiğimiz sezondan zaten oturmuş bir kadromuz var. Bir iskeletimiz var. Sağ olsun yönetim kurulumuzda belirlediğimiz oyuncular konusunda, transferini düşündüğümüz oyuncular konusunda gereken adımları attılar. İyi transferler yaptık. Takımımız biraz tecrübesizdi. Bu noktada eksiğimizi gidermek adına birkaç tane tecrübeli abiyi kadromuza kattık. Umutluyuz, iyi bir takım olma yolunda ilerliyoruz. İnşallah lig başlayana kadar her haliyle hazır bir Gençlergücü sahada olacaktır.”

GENÇLERE GÜVENİYORUZ

“Geçtiğimiz sene Enes’e çok önemli müsabakalarda forma şansı verdik. Bu sene sayıyı arttırmak aslında, bir anlamda gençlerimizin elinde. Biz onlara gereken değeri veriyoruz. Gereken yardımı yapıyoruz. Güveniyoruz. Ama bu konuda dediğim gibi futbolda yaş yok. Bizde otuzun üstünde oyuncuda yok, 35 yaşındaki adamda gençtir, 17-18 yaşında adamda gençtir. Biraz gençliğe güvenmemiz gerekiyor. Genç oyuncu diyorlar ya hep, dünya kupası oynuyorlar 16 yaşında, bizim ülkemizde 18 yaşındaki adam adama güvenip amatör kümede forma şansı vermiyoruz. Bana göre amatör kümede olsun, üçüncü liglerde olsun, üçüncü liglerde olsun on sekiş yaş artık futbol için tam uygun bir yaş. O yaşta çocukların artık oynaması gerekiyor. Ondan sonra oyuncu yetiştiremiyoruz diyoruz. Biz güveniyoruz. Güvenmeye de devam edeceğiz. Kulüp olarak zaten ismimiz Gençlergücü. Buna uygun oyuncularla çalışma yolunda bir adım attık. Bundan sonra da hedefimiz İnegöl gençliğine, kadromuzda bilindiği gibi İnegöllü, Amacımız İnegöl gençliğine sahip çıkmak, onların arkasında durmak, güvenmek, İnşallah onlarda bizi mahcup etmez diyorum.”

İNEGÖLLÜ OYUNCULARLA DEVAM EDİYORUZ

“Gerçekten amatör cefa işi. İnsanlar Camiaları, Kulüpleri, dostlukları sevdikleri için kıramayıp, çoluğunun, çocuğunun rızkından kısıp buralara veriyorlar. Amatörlerde gelir kaynağı, kulüplerde üç aşağı beş yukarı insanların fedakârlıklarıyla gelirler var. Ama yeterlimi değil. Bursalı oyuncular ya da dışardan Türkiye’nin her yeri bizim. Bunlara karşı olduğumuz kesinlikle düşünülmesin. Fakat hem ekonomi, hem de gerçek anlamda İnegöl bir potansiyel. Geçmişte bizim oynadığımız dönemde, bizden önceki abilerin oynadığı dönemlerde gerçekten İnegöl de sadece bizim İnegölspor altyapısı değil diğer amatör kulüplerin altyapısında da çok kaliteli oyuncular vardı. Şimdi teknolojinin gelişmesi, şu veya bu bir sürü etken var bunları biz tekrardan çocukları yeşil alana, yeşil sahaya çekmek için uğraşlar veriyoruz. İnşallah diğer takımlarda bu konuda olumlu adım attı. Ama aynı şekilde diğer meslektaş arkadaşlarıma, kardeşlerime karşı sesleniyorum gençlere güvenelim. Sadece adım atmakla olmuyor, gençlere güven gerekiyor. İnşallah biz yine de güvenmeye devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim