Karşılaşmada İtalya`nın golünü 59`uncu dakikada Manuela Giugliano atarken, İtalya’dan Piemonte Martina, Türkiye’den ise Zelal Baturay’ın golleri ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı. Türkiye’nin puansız başladığı gruptaki günün diğer maçında ise Galler, Kazakistan`ı 3-1 mağlup etti.

İNEGÖLLÜRDEN BÜYÜK DESTEK

Şehir Stadyumunun ev sahipliği yaptığı müsabakaya büyük ilgi gösteren İnegöllü sporseverler, maçın başından sonuna kadar Ay-Yıldızlı genç kızlara destek verdiler. Müsabaka öncesinde her iki takım teknik heyeti ve oyuncuları birbirlerinin kulübelerine giderek başarı dileklerini ilettiler.

İLK 45’DE GOL SESİ ÇIKMADI

Grubun favorisi olarak gösterilen eski Avrupa üçüncüsü İtalya karşısında müsabakaya kontrollü başlayan Kadın U19 Milli Takımımız, oyunu kendi yarı alanında kabul edince kalesinde zaman zaman zor anlar yaşadı. Dakikalar 29’u gösterdiğinde yürekler ağızlara geldi. Flaminia Simonetti’nin sol kanattan ceza alanına gönderdiği top kaleci Meryem’i geçti. Kaleye paralel giden bu topa sadece dokunması yeterli olabilecek Eleorona’dan önce yatarak ayak koyan Bahar, İtalyanların öne geçmesine izin vermedi. Kalesindeki tehlikeleri gol yemeden savuşturmayı başaran Ay-Yıldızlı ekibimiz, kontra toplarla rakip kalede gol aradı ancak ilk 45 dakikada her iki ekip adına gelişen ataklardan gol sesi çıkmadı.

İTALYA MANUELA İLE ÖNE GEÇTİ

İkinci yarıya daha cesur başlayan Kadın U19 Milli Takımımız, kanat varyasyonları ile üçüncü bölgede etkili olmaya çalıştı. Millilerimizin açık oyunundan dolayı daha fazla fırsat bulan İtalya, 59. dakikada skor üstünlüğünü ele geçirdi. Bu dakikada Lisa’nın pasında topla buluşan Manuela Giugliano, sol çaprazdan sert ve düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturarak İtalyanları 1-0 öne geçirdi. 62. dakikada Manuela’nın ortasında, Martina ceza alanında buluştuğu topu ağlara gönderdi ancak hakem ofsayt gerekçesiyle golü geçerli saymadı. 89. dakikada ise Ay-Yıldızlı ekibimizden Zelal Butaray’ın kafa ile aşırtma golü aynı gerekçe ile geçerli sayılmadı. Millilerimizin baskısı altında geçen kalan bölümlerde başka gol sesi çıkmayınca sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrılan İtalya Kadın U19 Milli Takımı, grup maçlarına üç puanla başlamanın sevincini yaşadı.

“İTALYA’YA YENİLMEMİZ GRUPTAN ÇIKAMAYACAĞIMIZ ANLAMINA GELMEZ”

İnegöl Şehir Stadyumunda karşı karşıya geldiği İtalya’ya tek golle yenilerek 2014-15 UEFA U19 Kadınlar Avrupa Şampiyonası I. Eleme Turu 4. Grup maçlarına puansız başlayan Kadın U19 Milli Takımı Teknik Direktör Talat Tuncel, İtalya’ya yenilmelerinin gruptan çıkamayacakları anlamını gelmediğini söyledi.

Maçın ardından basın mensuplarının karşısına geçen Kadın U19 Milli Takımı Teknik Direktör Talat Tuncel, “Takımımızdan açıkçası daha iyi bir oyun bekliyorduk. Oyuncularımızın bazıları gününde değilde. Gününde olmamaları da böyle bir sonucu ortaya çıkardı. İtalya’ya kaybetmemiz , gruptan çıkamayacağımız anlamına gelmiyor. Önümüzde iki tane daha maçımız var. Bu gruptan iki takım çıkıyor. Kazakistan ve Galler bir İtalya ayarında takım değil. Bu iki takımı yenebileceğimizi düşünüyorum. İtalya’yı tebrik ediyorum” dedi.

Öte yandan; Ay-Yıldızlı temsilcimiz, İnegöl Şehir Stadyumunun ev sahipliğindeki ikinci maçını 15 Eylül Pazartesi günü Galler, üçüncü maçını ise 18 Eylül Perşembe günü Kazakistan ile oynayacak.

 

STATÜ

44 takımın 4`erli 11 grupta mücadele edeceği 2014-15 UEFA U19 Kadınlar Avrupa Şampiyonası I. Eleme Turu maçları sonunda 11 grup lideri ve en iyi 10 grup ikincisi Elit Tur`a yükselecek. U19 Kadınlar Ülke Sıralaması`nda ilk 3 sırada bulunan Almanya, İngiltere ve Fransa`nın direkt olarak katılacağı Elit Tur`da 24 takım 4`erli olarak 6 grupta mücadele edecek. 9-14 Nisan 2015 tarihleri arasında oynanacak Elit Tur maçlarında gruplarını lider bitirecek 6 takım ile en iyi grup ikincisi finallere katılmaya hak kazanacak. Şampiyonaya ev sahipliği yapacak İsrail, finallere direkt katılacak.

STAD: İnegöl Şehir

HAKEMLER: Zora Kateryna, Kozhurina Kateryna, Robinson Lin

TÜRKİYE: Meryem, Berna, Bahar, Kübra, Serra, Selin, Semanur, Ayşe (Dk. 66 Büşra) Selin (Dk 80 Zelal) Ebru, Birsen (Dk 46 Azize)

İTALYA: Francesca Durante , Eleonora Cunsolo, Lisa, Aurora, Ambra, Eleonora Goldoni (Dk 72 Francesca Pittaccio) Flaminia, Martina (Dk 65 Nicole) Manuela, Valentina (Dk 82 Elisa) Marta

SARI KARTLAR: Dk 63 Berna (Türkiye) Flaminia (İtalya)

GOL: Dk. 59 Giugluano Manuela (İtalya)

Editör: TE Bilişim