Her zaman bunu iddia ediyorum. Birinci hedefi şampiyonluksa, ikinci hedefi altyapıdan futbolcu yetiştirmek olmalıdır”

Spor Toto 2. Ligde 2014/15 futbol sezonu ilk yarısı hafta sonu oynanan müsabakalar ile geride kalırken, Kırmızı Grupta devreyi 31 puanla ikinci sırada tamamlayan temsilcimiz İnegölspor’da Başkan Eşref Güç, 17 haftalık maratonu değerlendirdi. İlk hedefin şampiyonluk olduğunu dile getiren Güç, ikinci hedefin altyapıdan oyuncu yetiştirmek olduğunu söyledi.

BANDIRMA DAHA AVANTAJLI

İlk devrenin genel değerlendirmesini yapan Kulüp Başkanı Eşref Güç, “17 haftalık ilk devre su gibi geçti. Benim şahsi fikrim en aşağı 34 puan hesaplıyordum. Yani maç başına iki puan. 34’ün üstünü yapan bir tek Bandırmaspor var ve onlar şuanda yarışın içerisinde daha avantajlılar. İkinci yarı 51 puanlık ortak bir puan var. Üç puanlık sistemde neyin ne olacağı hiçbir zaman belli olmaz. Geride kalan bu 17 haftada hatalarımızı, eksiklerimizi, yetersiz olduğumuz yerleri gördük. Kalecimiz ayrı bir özelliği olan bu liglerin en başarılı kalecilerinden birisi. Defansta İnegöl’den Bilal ve Kemal kardeşimiz öyle oldukça başarılı işlere imza atıyorlar. Alişan’ın tecrübesi var, gerçekten güzel oynuyor. Sağbekte bir sıkıntı çektik. Uğur sakatlığından dolayı geç adapte oldu. Uğur gerçekten tecrübeli, bize faydalı olacak bir oyuncu. Yanlışta olabilir, yüzde 20-30 yanılma payı her zaman vardır. Keşke her transferde isabet oranı yüzde yüz olsa ki, yüzde yüz olsa zaten buralarda olmayız. Buradan ders çıkartacağız, ikinci yarı daha dikkatli olacağız. Orta sahada dörtlüye Yasin’i monte ettik. Yılmaz, Emrah ve Muharrem. Son haftalarda orta sahamızda müthiş bir düşüş var. Bizde şöyle bir yetersizlik oldu. Emrah’ın yerinde oynamadığını düşünüyoruz, hoca da öyle düşünüyor aslında ama alternatif olmadığı için oraya oynatmak durumda kalıyor. Bu transferi yapamadığımız için Emrah orada oynuyor. Emrah aslında karşı rakibi kovalayan futbolcu, kendisini kovalatan futboldu değil. Yani baskıyı Emrah’ın yapması lazım. Genelde görev aldığı bölgede iyi oynadı ama birkaç hatası oldu. Bunlar olacak. Ama biz futbolcumuza sahip çıkıyoruz. Örneğin orta sahada dört futbolcumuzdan birisi iyi olmazsa gözükmez ancak son haftalarda iki üç futbolcumuzda oyundan düştüler. Bizim puan kayıplarının sebebi de biraz budur. Forvet gol atamıyorsa arkadan destek gelmesi gerekiyor, arkadan birisinin gol atması gerekiyor. Bunları yapamadık ancak şu mevcut kadroyla, yaptığımız harcamalarla en iyi yerdeyiz. Şuanda 31 puandaysak, bunu iyi görüyorum” dedi.

Başkan Güç değerlendirmesine şöyle devam etti:

RAİF OLSA FARKLI OLURDU

Raif olsaydı farklı olur muydu diye düşünürsek, benim şahsi fikrim olurdu. Raif yetenekli bir futbolcu, kendisini heran pozisyonun içinde bulan bir futbolcu. Mümin’de öyle ama fazla yetenekli değil. Son vuruşları iyi değil. Zaten son vuruşları iyi olsa Mümin bu lige fazla gelir. Mükemmel fiziği var ancak son vuruşları iyi değil. Buna da şükür. Bu kadroyla buraya kadar geldik. Okan’a da ayrı bir parantez açmak istiyorum. Son haftalarda Okan’da fena değil. Okan bizim kazanacağımız futbolcu değil. Okan zaten kendinden emin futbolcu ve kendisi bunu da biliyor. Eminim ikinci yarı bize daha faydalı olacak. Bize artı puanlar getirecektir bence.

İLK HEDEF ŞAMPİYONLUK, İKİNCİ HEDEF FUTBOLCU YETİŞTİRMEK

Transfer konusu bütçe meselesi, mutlaka fedakarlıklar olacak ancak İnegölspor’u zor duruma düşürecek, ilerde İnegölspor’u borçlu duruma düşürecekse asla ve asla transfer yapmayız. İnegölspor’un aslında her zaman iki hedefi olması lazım. Her zaman bunu iddia ediyorum. Birinci hedefi şampiyonluksa, ikinci hedefi altyapıdan futbolcu yetiştirmek olmalıdır. İnegölspor’un en büyük sıkıntısı, tesis sıkıntısıdır. Bu tesislerle, şu durumda her hafta altyapıdan 4-5 futbolcu kadroya giriyor. Kadroya girmeyi bırakın, ilk 11’de yer bulan futbolcularımızda var. İşte bu hafta Mahmut Şeker örneği. Genç kardeşimiz hem üçüncü golü attı hem de iki asisti var. Mükemmel top oynadı. Bu hafta Mahmut, diğer hafta Muhammet kardeşimiz olur. Hocamızda bunlara önem gösteriyor. Altyapıdan da futbolcu kazandırmak için uğraşıyor, önem gösteriyor. İnegölspor’un hedefi öncelikle bunlar olması gerekiyor. Bütçe meselesine gelince, kafamızda belirli bir rakam var. Bu rakamı 50-100 bin lira aşabilir miyiz, aşabiliriz. Çünkü hedef var. Ne diyoruz, biz şampiyon olursak, kendimizi PTT 1. Ligde bulacağız. Olmazsa play-off’tan çıkmak gayet zor. Orayı hak eden bir şehre sahibiz.

Şuanda lider konumda bulunan Bandırmaspor ile aramızda 5 puan fark var. Aslında bu farkı kapatma fırsatını yakaladık ancak kaçırdık. Yenildiğimiz Bandırmaspor maçı bizim için bir beraberlik maçı olsaydı, üç puanı korumuş olacaktık. Şuanda belki de iki puan önde olacaktık. O maçı kazansaydın lider olacaktın ve farklı bir pozisyona gelecektin. Nasip değil. Aslında futbolcular istiyorlar, belki de çok fazla motive olmaktan bu işler oldu. 5 puan kapanmayacak bir fark değil. Hatta ilk yarının son üç maçında bunu yakaladık, değerlendiremedik. Devreyi lider bitiririz hesapları yapıyordum, o fırsatlarda geldi elimize. Bandırmaspor, Sarıyer’e yenildi, biz Bugsaş ile berabere kaldık. Bugsaş maçında rakip oyuncu Emrah’ı üç kez çekip bıraktı, hakem arkadaş bunu görmeliydi. İddia ediyorum, Bugsaş ile 10 maç yapılsa, üçten fazla fark atarız. Olaya maçtan maça bakmak lazım. Her maç ayrı olay. İlk yarı itibariyle iyi yerde olduğumuzu söyleyebiliyorum.”

OSMANLI’DAN EMRAH METOĞLU TAMAM

İkinci yarı transferlerle alakalı çalışma yapacağız. Bir transferle alakalı anlaştık gibi. Bir santrafor düşünüyoruz. Bir sağ önde olabilir, birde forvet arkası düşünüyoruz. Defansta sıkıntımız yok, alternatif fazla. Hücuma dönük bir orta saha alırsak, orta alan çok daha rahat edecek. Alternatif oyuncu olunca hocada daha edecek, o zaman Emrah belki yerinde oynayabilecek. Bizim ligden de olabilir, PTT 1. Ligden de olabilir. Birkaç isim var. Bunları neden telaffuz etmek istemiyoruz? Çünkü rakiplerde arayış içerisinde, gizli bir yarış var. Bir oyuncuyla alakalı kendisi ve menajeri ile anlaştık ancak kulübe ile bir sıkıntı olur mu diye bakıyoruz. Tecrübeli, bizim liglerde iş yapabilecek bir oyuncu. Devre aralarında problemli olan futbolcular bırakılıyor. Ya hocası ile problemi olacak ya da parasını alamayacak. Birisini açıklayabilirim, PTT 1. Ligden Osmanlıspor’dan forvet oyuncusu Emrah Metoğlu ile anlaştık. Son vuruşları güzel bir futbolcu. Bursaspor’dan Recep Bölükbaşı Başkanımızın güzel bir teklifi oldu. Furkan diye bir kardeşimizi önerdi, Bandırmaspor’da bu oyuncu ile ilgileniyordu. Ancak bizde zaten genç var, tecrübeli istiyoruz. Orta sahada Balıkesirspor’lu Ertuğrul gibi futbolcu isterim. Hedefe top atabilecek, takımı ateşleyebilecek bir lider oyuncu isterim. Bu tip oyuncu olsa bizim işimizi gayet iyi görecek. Birinci sırada olan oyuncular var, olmazsa iki, üç olabilir. Bir futbolcunun bir kere oynadığı takımla uyumu olacak. En kral futbolcuyu alırız, belki bizde iyi olmayacak. Örneğin, kendi şahsi görüşüm, Raif’in bizdeki gibi başka takımlara faydalı olacağını inanmıyorum. Bizde aşısı tutuyor. Raif gerçekten İnegölspor’un bir parçası, inşallah biran önce iyileşirde sahalara döner.

ÜÇ İSİMLE YOLLAR AYRILDI

Teknik kadromuzun raporu doğrultusunda yeterli görülmeyen Kızılcahamam’dan aldığımız Bursa patentli Emre Pehlivan’a ilettik durumu. Kiralık düşünüyorduk ama bonservisi ile de olabilir. Birde Ünyespor’dan aldığımız Ömer var. Ömer’i kiralık düşünüyoruz. Birde sağbek oynayan Cenk Demirel ile yollarımızı ayırma kararı aldık. Niye yetersiz olduklarını, neden İnegölspor’a faydalı olamadıklarını anlatan kişi hoca olacak. Örneğin Emre son 5-10 dakikada oyunu alınıyor gibi gözüküyor ama kupa maçı dahil olmak üzere şansta verildi. Emre zamanında ağır bir sakatlık geçirdi, belki onunda fonksiyonu var. Hayırlısı olsun.

İnegölspor’un bir kişiye 400-500, 600 bin lira para verecek bir bütçesi yok. Bütçemiz doğrultusunda biz bu paraları yaymak zorundayız. Ha bu PTT 1. Ligde olabilir mi, olur. İnegölspor zor günlerden bugünlere geldi. Yönetimleri suçlamamak gerekiyor, çünkü bu işler kolay olmuyor. Sağolsun Onursal Başkanımız akıl vererek, destek vererek, sponsorlar bularak, kendi imkanları ile eski borçları kapattık. İnegölspor şuanda borçsuz bir kulüp. Hatta bir şey daha söyleyeyim, istediğimiz topçuları ismimizden dolayı alırız. İnegölspor’a gelen futbolcu inanın mutlu oluyor.

ÇOK GÜZEL UYUMUMUZ VAR

Yönetimdeki arkadaşlarımız farklı insanlar, çok güzel uyumumuz var. Allah razı olsun hepsinden, çalışıyor, gayret ediyorlar. Güzel bir sistemimiz var. Bununda mükafatını inşallah şampiyon olarak alırsak çok mutlu olacağız.

YENİCE’YE TEŞEKKÜR

Bize bütün takımlar yardımcı oluyor. Neden? İnegölspor ismini taşıdığımız için. Onlarda bizim bir parçamız. Nasıl bir Bursaspor’u büyük olarak görüyorsak, onlarda bizi büyük olarak görüyorlar. Antrenman konusunda sağolsunlar bize öncelik tanıyorlar, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yenicespor’da bize tesislerini açtı sağolsunlar, bizde onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şuanda Akademi Liginde oynuyorlar, onların sayesinde oynuyoruz. Bizim Akademi Ligi maçları denk geldiği zaman kendi maçlarını bir saat geç oynuyor. Hiç şikayetçi olmadılar, İnegölspor işin içinde olduğu zaman farklı diye düşünüyorlar.

PROJE BİTMEK ÜZERE

Tesisler konusunda Bursa Büyükşehir Belediyesi projeyi bitirmek üzereymiş, aldığım bilgiler bununla alakalı. Sayın Recep Altepe yeni tesislerin altı ay içinde biteceğine dair bize söz verdi. Seneye inşallah İnegölspor TOKİ bölgesindeki yeni tesislerinde olacak. Projeyi Büyükşehir çiziyor ama orada ilaveleri biz koyabiliriz. Bizden de fikir alınıyor. Eksik olursa biz müdahale edeceğiz. Yapılacak tesisler 40-50 sene İnegölspor’u geleceği götürmesi gerekiyor. Göstermelik yapmamak lazım. İki yada üç tane saha, bir tane suni çim olabilir.”

 

Editör: TE Bilişim