Türkiye genelinde 90 üzerinde futbol okulu açan Bursaspor'un İnegöl'deki Futbol Okulu açılışı geçtiğimiz Cumartesi günü İnegöl Olimpik Spor Tesisleri'nde yapıldı.

İnegöl Olimpik tesislerinde Cumartesi günü yapılan Bursaspor Futbol Okulu açılışına İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl Bursasporlu Taraftarlar Derneği Başkanı Sezai Çelik, Belediye Meclis Üyeleri, Okul Koordinatörü Hakan Dede ve oyuncu velileri katıldı.

Açılış Töreninde konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, "Evlatlarımız bizim için çok kıymetli. Tüm şehrin evlatları bizim evlatlarımızdır. Dolayısıyla onların gelişimini önemsiyoruz, Burada yavrularımızın sporla buluştuğunu görüyoruz ve Hakan hocamızı kutluyorum.  Ayrıca Bursaspor’umuz adına altyapı anlamında çok güzel bir yatırım olduğunu düşünüyorum. Tabi bu okulumuz aynı zamanda ülke futboluna katkı sağlayacağına inancım sonsuz. Spor yavrularımızın kişisel gelişimi için güzel bir amaç olduğunu düşünüyorum" dedi.

İnegöl Bursasporlu Taraftarlar Derneği Başkanı Sezai Çelik, "Çocuklarımız bizim geleceğimiz dolayısıyla küçük yaşta sporu sevdirmemiz gerekiyor. Spor yaparak yetişen nesil ruhen ve bedenen sağlıklı olacaktır, Dolayısıyla yeni açılan Bursaspor Futbol Okulu bu amaca hizmet ederek önemli bir görevi yerine getireceğine inancım sonsuz "dedi.

Bursaspor Futbol Okulu Koordinatörü Hakan Dede, "Teknoloji bağımlılığı çocuklarımızı maalesef sarmış durumda. Profesyonel kulüplerimiz, Futbol, basketbol, voleybol gibi ve diğer branşlarda okullar açarak çocuklarımıza eğitimler veriyor. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur şiarıyla Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün dediği gibi "Ben sporcunun zeki, çevik ve Ahlaklısını severim" sözünde olduğu gibi ülkesini seven ahlaklı ve başarılı çocuklar yetiştireceğimize inanıyorum "dedi.

6 - 14 yaş arası kız ve erkek çocuklara futbolun temel eğitimin yanı sıra, sportif yaşam becerileri kazandırmayı hedefleyen İnegöl Bursaspor Futbol Okulu, Okul Koordinatörü Hakan Dede, Antrenör Metin Aydın, Antrenör Tokay Yalçınkaya, Kaleci Antrenörü Fırat Işık ve Halkla ilişkiler ve eğitim sorumlusu Metin Aydın olmak üzere 5 antrenör ile 04 Ekim'de antrenmanlara başladı.

Yoğun ilginin oluştuğu Futbol Okulu'nda ilk bir aylık süreçte 90 öğrenci eğitim almaya başladı.

Editör: TE Bilişim