Yeşil-Beyazlı kulüpte 26-27 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan olağan genel kurul öncesi adaylığını açıklayan mevcut Başkan Ali Ay, önceki akşam İnegöl Bursaspor Taraftarları Derneğinin iftarına katıldı. Orhan Köftecisinde düzenlenen iftara Bursaspor Başkanı Ali Ay’ın yanı sıra İnegöl Bursaspor Taraftarları Derneği Başkanı Sezai Çelik ile İnegöllü Bursaspor taraftarları katıldı.

Yemeğin ardından konuşan İnegöl Bursaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Sezai Çelik, “Bursaspor Başkanı Ali Ay’ı iftarımızda misafir ettik. Bildiğiniz gibi önümüzdeki Pazar günü kongremiz var. Bursaspor Başkanı Ali Ay, bu kapsamda Bursa ve ilçelerinde nezaket ziyaretlerinde bulunuyor. Bu günde bizi ziyaret etti. Tabi ki Bursaspor için çok emek harcayan başkan. Ne para harcadığını çok iyi de biliyoruz. Sportif bir başarı gelmedi ama kendisi de umarım bundan bir pay çıkarmıştır. İnşallah bundan sonra başkanlık görevi olursa başarılı olur. Kongrede kendisine başarılar diliyorum” dedi.

GÜZEL BİR BURSASPOR İZLETTİRECEĞİZ

Bursaspor Başkanı Ali Ay ise, “İnegöllü dostlarımıza bizi ağırladıkları için teşekkür ediyorum. 27’sinde kongremiz var. 28 aylık süreçte başkanlık yaptık. Acı tatlı günlerimiz oldu. Sportif anlamda çok başarılı olamadık. Ben zaten aynaya bakan, özeleştiri yapan bir insanım ama her zaman söylediğim bir şey var; insanoğlunun hayatta satın alamadığı şey tecrübe. Tecrübe sahibi olduk. Profesyonelleşeceğiz. Daha yerli olacağız. Biz bütün bu geçmiş dönemi masaya yatırdık. Hatalarımızı gördük, ona göre önlemlerimizi aldık. İnşallah bundan sonra çok daha güzel bir Bursaspor izlettireceğiz sizlere” dedi.

İNEGÖLSPOR’U DA BİR ÜST LİGE TAŞIMAK İZİN UĞRAŞ VERECEĞİZ

İnegölspor yeni Başkanı Eşref Güç’ü tebrik eden Ay, eski Başkan Münir Kanar’a da bundan sonraki hayatında başarılar dileyerek, İnegölspor’un kardeş kulüp olduğunu, bundan sonraki dönemde de destek vereceğini, İnegölspor’u da bir üst lige taşımak için el birliği ile uğraş vereceklerini ifade etti.

5 KURUŞ PARASINI HARCAMAYI NASİP ETMESİN

Taraftarların tepkilerinin sorulması üzerine Ay, “Tepki de aldım ama genelinde destek aldık. Zaten o desteği görmeseydik şu anda aday olmazdık. Taraftarlarımızda herhalde istikrardan yana, bunu kongrede göreceğiz. Allah bana Bursaspor’umuzun 5 kuruş parasını harcamayı nasip etmesin. Biz inançlı, Allah’tan korkan insanlarız. Güzel projelerimiz var. Havuza atladık, yüzdük yüzdük, şu anda iki tane kulacımız kaldı, karşıya ulaşmamıza. O kulaçları atıp karşıya ulaşacağız” diye konuştu.

TEKNİK DİREKTÖRLE ANLAŞTIK

Önümüzdeki sezon için Teknik Direktör ile anlaştıklarını kaydeden Başkan Ay, “Teknik Direktörümüzü Pazartesi günü açıklayacağım. Sportif Direktör olarak Ilgaz Çınar ile anlaştık. Yapıyı tamamıyla değiştiriyoruz. Yönetici futbolu bilenler yönetecek. Yeni transferlerin listesi var. Bunun da kararını verecek olan da teknik heyettir” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim