Bursaspor'da gösterdiği performans ile Fenerbahçe ve Galatasaray'ın transfer listesine giren Ali Akman için transfer açıklaması geldi. Bursaspor Teknik Direktörü Mustafa Er genç futbolcunun geleceği ile ilgili konuştu.

Galatasaray, TFF 1. Lig’de Bursaspor formasıyla harikalar yaratan Ali Akman’la anlaşmaya vardı. Sarı-kırmızılı takımın eski yıldızlarından ve kaptanlarından Ayhan Akman’ın yeğeni olan Ali’nin yeşil-beyazlı ekiple sezon sonu sözleşmesi bitecek ve sarı kırmızılı takıma bedelsiz olarak gelecek. 18 yaşındaki golcünün Galatasaray’ı seçmesindeki en önemli etken ise amca Ayhan Akman oldu. Fenerbahçe’nin de istediği Ali Akman ile Ayhan Akman’ın görüştüğü ve yeğenini Sarı-Kırmızlı takıma gelmeye ikna ettiği belirtildi.

TFF’DE GOL KRALLIĞINDA ZİRVEDE

Geçen sezondan beri Bursaspor forması giyen Ali Akman, bu yıl 8 maçta 7 gol atarak dikkatleri üzerine çekti. TFF 1. Lig’de gol krallığı yarışında da zirveyi Mehmet Akyüz’le paylaşan 18 yaşındaki santrfor, Bursaspor taraftarlarının da gözbebeği. Hayalinin Liverpool, B.Münih ve Barcelona gibi kulüplerde forma giymek olduğunu belirten genç oyuncu, Avrupa’dan da çok önemli golcüleri beğendiğini söyledi. Ali, “Agüero’yu çok beğeniyorum. Onun gibi 18 içinde iyi olduğumu söylüyorlar” dedi.

MİLLİ FORMAYLA 36 MAÇTA 20 GOL

Ali Akman, Milli Takım’ın alt yaş kategorilerinde attığı gollerle de dikkat çekiyor. U15, U16, U17 ve U18’de 36 maça çıkan Ali, 20 kez ağları havalandırdı. Türk futbolunun gelecek vaat eden isimlerinden 18 yaşındaki golcü, 2021-22 sezonunda Sarı-Kırmızılı formayı giyecek. Galatasaray ile Fenerbahçe’nin bu transfer düellosundan Aslan’ın galip ayrılmasının arkasında ise Ayhan Akman ile Fatih Terim’in iş birliği bulunuyor.

FENERBAHÇE VE GALATASARAY'IN İSTEDİĞİ ALİ AKMAN İÇİN TRANSFER AÇIKLAMASI GELDİ

Bursaspor'da gösterdiği performans ile Fenerbahçe ve Galatasaray'ın transfer listesine giren Ali Akman için transfer açıklaması geldi. Bursaspor Teknik Direktörü Mustafa Er genç futbolcunun geleceği ile ilgili konuştu. Bursaspor'da bu sezon çıktığı 8 karşılaşmada 7 gol atan Ali Akman için Fenerbahçe ve Galatasaray devreye girmişti. Bursaspor Teknik Direktörü Mustafa Er genç futbolcu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İŞTE O AÇIKLAMA:

"Ali Akman konusu çok konuşuluyor. Ali Akman için şu anda Galatasaray ve Fenerbahçe'den kulübümüze gelen resmi transfer teklifi yok. Benim gönlüm Ali Akman, İsmail Çokçalış, Emirhan Aydoğan ve ismi geçen oyuncuların Bursaspor'da kalıp, burada kendilerini geliştirmelerinden yana. Bu oyuncular henüz çok genç isimler.

"ZAMANI GELEN OYNAYACAK"

Çok fazla konuşulduğu zaman oyunculara zarar verebiliyor. Oyunculara teklifler elbette olacak. Çok değerli oyuncular. Bursaspor altyapısında nice yetenekler var. Zamanı gelen oynayacak.

"GEREKLİ ADIMLAR ATILACAKTIR"

Hak eden herkes o formayı bir gün giyecek. Ali Akman'ın sözleşmesi 31 Mayıs 2021'de sona erecek. Yöneticilerimiz, Ali Akman ile sözleşme uzatma konusunda görüşmelere başladı. Ali de sözleşme uzatma konusunda gerekli adımları atacaktır.

Editör: TE Bilişim