İnegöl Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İnegöl Müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği 3. Geleneksel "15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Kupası" Kur'an Kursları Arası Futsal Turnuvası kupa ve madalyaları sahiplerini buldu.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve 13 gün boyunca devam eden turnuva, yıldızlar ve küçükler kategorinde oynan final müsabakalarıyla sona erdi. Final maçlarını İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü, Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa, İnegöl Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Şevki Yücel, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, İnegöl Müftü Vekili Dr. Ömer Faruk Atan, İnegöl İlçe Emniyet Müdür vekili Mustafa Kılıç, İnegöl Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Mahmut Emanet ve protokol üyeleri takip ettiler.

Yıldız ve minik sporcuların kıyasıya mücadelesi müftülük ve spor camiası tarafından ilgiyle izlendi. Yıldızlarda Burhaniye Kur'an Kursunu yenen Alanyurt Merkez Kur'an Kursu, küçüklerde ise Merkez Kur'an Kursunu yenen Çeltikçi Kur'an Kursu şampiyon oldu. Final müsabakalarının ardından 15 Temmuz Şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimiz adına 1 dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşımız ve Kur'an kursu öğrencileri tarafında tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim ve meali okundu. 15 Temmuz gününün anısına sela okunarak devam eden program, ödül töreniyle son buldu.

BU TURNUVAYA KATILAN HERKES KAZANDI

Ödül töreni öncesinde bir konuşma yapan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yücel, “Gençlik ve Spor Müdürlüğü olarak sporun her yere, her kuruma ulaşmasını istiyoruz. Özellikle çocuklarımızın hain 15 Temmuz kalkışmasını ve ihanetini unutturmamak, demokrasi ve kardeşlik bilincini pekiştirmek adına İlçe Müftülüğümüz ile ortaklaşa gerçekleştirmiş olduğumuz ve bu yıl 3.’sünü düzenlediğimiz "15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Kupası" kupa törenini gerçekleştiriyoruz. Turnuva da 29 Kur'an Kursu ve yaklaşık 300 sporcu mücadele etti. 13 gün süren turnuvada 55 müsabaka yapıldı. Zorlu müsabakaların ardından bugün de final maçları oynandı. Final maçları da adına yakışır kıyasıya mücadelelere sahne oldu. Dereceye giren takımları tebrik ediyorum. Aslında bu turnuvaya katılan herkes kazandı, kaybeden olmadı. Çünkü spor yaptılar. Temennim o dur ki, spor yapmaya devam etsinler ve 15 Temmuzları unutmasın, unutturmasınlar. Turnuvaya katılan tüm çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca kurs hocalarımıza ve müftülüğümüze de bu turnuvalara katılıp çocuklarımıza spor yapma fırsatı verdikleri için teşekkür etmek istiyorum. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

İlçe Müftü vekili Ömer Faruk Atan ise, “15 Temmuz haftası boyunca İlçe Müftülüğü olarak camilerimizde ve Kuran kurslarımızda şehitlerimiz için hatimler ve kuran tilavetleri ve bir dizi etkinlikler yaptık. Bu turnuva da bu kapsamda İnegöl İlçe Gençlik ve Spor İlçe müdürlüğü ile birlikte yaptığımız en son etkinliğimiz oldu. Bugün de bu turnuvanın ödül törenini ifa ediyoruz. Ben katılan tüm çocuklarımızı tebrik ediyor, hocalarına, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü personel ve idaresine, ödül törenine katılan başta sayın Kaymakamımız olmak üzere tüm protokole teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa ise, “Bu yıl 3.’sü düzenlenen ve 15 Temmuz şehitleri, demokrasi ve milli birliğimize ithaf edilen bu turnuvaya katılan mücadele eden ve katkı sağlayan herkese ilçe belediye başkanımız adına teşekkür ediyorum. Zevkle izlediğimiz final müsabakasında da gördük ki, gençlerimiz gayet medeni ve azimli mücadele ediyor fakat asla kardeşlik ve beraberliklerinden taviz vermiyorlar. İlçemizde ülke genelinde örnek olan bu birlik ve beraberliğin daim olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları verildi.

Editör: TE Bilişim