31 Mart yerel seçimleri sonrası köylerde muhtarlık seçimleri sonrası oluşan küskünlüklerin önüne geçmek için Hamzabey gençlerinin düzenlediği futbol turnuvası sona erdi. Penaltılarla şampiyonun belli olduğu turnuva finalinde Deliktaş, Altıntaş’ı 5-4 yendi.

Kıyasıya mücadelenin gerçekleştiği turnuvanın final programı geçtiğimiz Cuma akşamı gerçekleşti. Pilav ikramı sonrası gerçekleşene final maçını Deliktaş takımı kazandı.

Konu hakkında konuşan İnegöl Manav Yörük Muhacir Türkmen Boyları Federasyonu Başkanı Burhanettin Özdemir, “Hamzabey’de futbol bir gelenek. İlk defa bu sene Hamzabeyspor Kulübü olarak daha önce seçimlerde oluşan olumsuz atmosferi dağıtmak adına, gençlerimiz dostluk turnuvası düzenlediler. Gençleri kaynaştırma amacıyla Hamzabeyspor Kulübü olarak, geçmişte futbol oynamış, futbol ile alakalı gerek köy içinde gerek köy dışında ya da şehir dışında ikamet eden Hamzabey kökenli olan 20 ile 60 yaş arasında futbolcuların yer aldığı bir turnuva düzenledik” dedi.

YÖRESEL İSİMLER KULLANILDI

Kurulan 8 takımada Hamzabey’e ait yöresel isimlerin kullanıldığını ifade eden Burhanettin Özdemir, “Turnuvada her takım 16-17 kişiden oluşuyor.  Kura usulü ile bu takımlar oluşturuldu. Bu takımların bir özelliği de isimleri bu köye has yöresel veya mevki isimlerinden oluşuyor.”

ŞAMPİYON DELİKTAŞ

“Bugün burada final maçları gerçekleşti. Final maçlarında Fındıklı ile Devrant karşılaştı. 3.’lük kupasını Fındıklı kazandı. Yine daha sonra finale yükselen Altıntaş ile Deliktaş karşılaştı.  Çekişmeli geçen maçlar sonunda penaltı atışları ile Deliktaş turnuvanın şampiyonu oldu. Bu turnuvaya fikrini atan gençlerimize, Ramazan boyunca turnuvanın gerçekleşmesinde emekleri olan Hamzabeyspor Başkanı ve yönetimine, turnuvaya desteği olan herkese teşekkür ediyoruz."

KUPALAR TAKDİM EDİLDİ

Yapılan açıklama sonrası İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Uslu, Hamzabeyspor Kulübü Başkanı Salih Özdemir ve Belediye Meclis Üyesi Abdullah Akşeker, dereceye giren takımlara kupalarını takdim ettiler.

Editör: TE Bilişim