İnegöl Belediyespor dağcılık branşı sporcuları, Türkiye’nin en yüksek zirvesi olan Ağrı Dağına tırmandı. 5137 rakımlı zirvede İnegöl Belediyespor bayrağını dalgalandıran sporcular, etkinliği başarılı şekilde sonlandırarak İnegöl’e döndü.
İnegöl Belediyespor dağcılık branşı sporcuları, Türkiye’nin en yüksek zirvesine ikinci kez çıktı. Daha önce de Ağrı Dağına başarılı bir zirve tırmanışı yapan dağcılar, İnegöl Belediyespor bayrağını 5137 rakımlı zirvede yeniden dalgalandırdı.


2 ALANDA KAMP YAPILDI
6 Ağustos-10 Ağustos tarihleri arasında 4 kişilik ekiple yapılan faaliyette, İnegöl Belediyespor dağcılık branşı sporcuları Ağrı Dağının 3200 ve 4200 rakımdaki ana kamplarında birer gün kamp attı. Burada Türkiye’deki bir çok dağcılık kulüpleri ve sporcuları ile aklimatizasyona uyum sağlandı. Tırmanış etkinliğinde iki sporcumuzun 4200 kampında yüksek rakım hastalığından rahatsızlanması sonucu, buradan itibaren İnegöl Belediyespor diğer iki sporcusu Diler Yalaza ve Abdulcelil Yediel, zirve tırmanışını sürdürdü. 2 sporcu, İnegöl Belediyespor’un flamasını 5137 rakıma taşımayı başardı.


4. YÜKSEK İRTİFA TIRMANIŞI
İnegöl Belediyespor dağcıları, 15 Temmuz’da Niğde Aladağlar’da 3 günde 3 zirve faaliyetinin ardından bu sene 4’üncü yüksek irtifa zirvelerini yapmış oldular.

Editör: TE Bilişim