İnegöl Belediyesi Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) Oryantiring Takımı, Kahramanmaraş’ta düzenlenen 3. Kademe Oryantiring Türkiye Şampiyonasından 11 madalya ile döndü.
Cumhurbaşkanlığı himayesinde Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Türkiye Oryantiring 3. Kademe Yarışları, 15-16 Şubat 2020 tarihleri arasında Kahramanmaraş’ta gerçekleştirildi. 100 kulüpten 1100 sporcunun katılım sağladığı 3. Kademe Oryantiring Türkiye Şampiyonasına, İnegöl Belediyespor Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) Oryantiring Takımı da katıldı.


11 MADALYA İLE DÖNDÜLER
Gece yarışıyla başlayan organizasyonda yaklaşık 1100 sporcu, Kılavuzlu Su Sporları Merkezi’nde orta mesafe parkurunda ter döktü. Karlı havada zorlu geçen parkurlarda DOSTUM Oryantiring Takımı Sporcularından Hilal Oruç Elit kategorisi 2’nciliği, Sudenaz Külah 16 yaş kategorisi 1’inciliği, Semanur Özdemir 16 yaş kategorisi 2’nciliği, Aleyna Minden 16 yaş kategorisi 3’üncülüğü, Enes Ulutaş küçükler kategorisi 1’inciliği, Metehan Arslan küçükler kategorisi 2’nciliği, Eymen Buztaş küçükler kategorisi 3’üncülüğü, Hamza Burak Turna küçükler kategorisi 1’inciliği, Serhat Ekren 16 yaş kategorisi 2’nciliği, Gürhan Horasanlı 16 yaş kategorisi 2’nciliği, Enes Ulutaş küçükler 3’üncülüğü, Salih Efe Bayram küçükler 2’nciliği ve Aleyna Minden 16 yaş kategorisi 4’üncülüğü elde ederek kulübüne toplam 11 madalya kazandırdı.


BAŞKAN TABAN TEBRİK ETTİ
İnegöl Belediyespor DOSTUM Oryantiring Takımını elde ettikleri başarıdan dolayı tebrik eden Belediye Başkanı Alper Taban, “Gittikleri her yarışta iz bırakan ve madalyalarla dönen takımımızı tebrik ediyorum. Bizler onların başarısıyla gururlanıyoruz. Oryantiring özellikle son dönemlerde ülkemizde ve şehrimizde revaçta olan bir spor dalı. Gençlerin fiziksel, sosyal ve kavramsal olarak hayatlarına birçok fayda sağlıyor. Harita okuyarak ve yeryüzü şekillerini tanıyarak başladıkları deneyim sadece öğrenme yetilerine değil, aynı zamanda eğlenmelerine imkan sunuyor. Günlük hayatın içinde uygulayabilecekleri pratik faydalar sunmaya vesile oluyor. Tüm sporcu ve antrenörlerimizi tekrar tebrik ediyor, başarılarının daim olmasını diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim