Spor Toto Bölgesel Gelişim Ligi 2.Grup'ta mücadele eden altyapı ekipleri, oynadıkları 4 maçta 2 galibiyet 2 mağlubiyet elde etti. 
U19 ekibi Yeniceköy sahasında ağırladığı Tuzlaspor’u 2-1 mağlup etti. Ekip bu sonucun ardından oynadığı 16 maçta 10 galibiyet 3 beraberlik 3 mağlubiyet elde ederek, topladığı 33 puanla 1. Sıradaki yerini korudu. U-17 ekibi deplasmanda karşılaştığı Kocaelispor’a 3-1 mağlup oldu. Ekip bu skorun ardından oynadığı 17 maçta 9 galibiyet 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet elde ederek, topladığı 31 puanla 4. sıradaki yerini korudu. U-16 ekibi ise Yeniceköy sahasında ağırladığı grup lideri Kocaelispor’u 3-1 mağlup etti. Ekip bu sonucun ardından oynadığı 17 maçta 11 galibiyet 3 beraberlik 3 mağlubiyet elde ederek, topladığı 36 puanla 2. sıradaki yerini korudu ve Kocaelispor ile arasındaki puan farkını 2’ye indirdi. U15 ekibi ise Yeniceköy sahasında ağırladığı grup lideri Kocaelispor’a 5-3 mağlup oldu. Ekip oynadığı 17 maçta 10 galibiyet 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde ederek, topladığı 34 puanla 2.sıradaki yerini korudu. Ekipler böylelikle oynadıkları 4 müsabakadan 2 galibiyet 2’de mağlubiyet elde etmiş oldu.


Maçların ardından Altyapı Antrenörleri değerlendirme açıklaması yaptılar. U15 Teknik Sorumlusu Yunus Memiş, “Akademi Liginin 18.Haftasında grubumuzda lider olan Kocaelispor’u ağırladık. Rakibimiz Müsabakaya istekli ve baskılı başladı. İlk devrede mücadele ve oyun anlamında zaman zaman istediklerimizi tam olarak sahaya yansıtamadık ve pozisyon verdik. Devrenin sonunda duran toptan yediğimiz gol ile geriye düştük.2. devrenin baslarında üst üste yediğimiz 3 gol ile oyundan kopma noktasına geldik. Ancak ilk golümüzden sonra rakibimizin telaşından faydalanarak ve üst üste goller bularak oyuna ortak olduk. Beraberliği yakalayacak pozisyonlar bulmamıza rağmen son noktayı rakibimiz koydu. Eksikliklerimiz üzerinde daha fazla durarak gelişmeye devam edeceğiz. Oyuncularımı özellikle 4-0 dan sonra göstermiş oldukları dirençten dolayı tebrik ediyorum” dedi.
U16 Teknik Sorumlusu Caner Taban, “Bölgesel Gençlik Gelişim Ligi'nin 18 haftasında kendi evimizde rakibimiz lider durumda bulunan Kocaelispor'la karşılaştık. Maça beklenen tempoda başlayan takımımız ilk dakikalardan itibaren rakip kalede pozisyonlar bulmaya başladı. Rakibine de oynama fırsatı vermeyen gençlerimiz bulduğu pozisyonlardan 1 tanesini değerlendirerek devreyi önde kapadı. İlk yarının sonuna doğru temposu düşen takımımız arayı iyi değerlendirerek ikinci yarıya da golle başladı ve durumu 2 farklı üstünlüğe getirdi. Devam eden dakikalarda oyuna sonradan dahil olan sporcularımızın da katkısıyla maç boyu üstünlüğümüzü sürdürerek maçtan 3-1galip ayrılarak lideri yenmenin mutluluğunu yaşadık. Maçımızı izlemeye gelen yöneticilerimize, taraftarlarımıza ve velilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
U17 Teknik Sorumlusu Murat Yakşi, “Spor Toto bölgesel gelişim ligi 18. haftasında Kocaeli Vinsan suni çim sahasında Kocaelispor ile karşılaştık Maçın 1. devresinde oyun pas ve mücadele ortada olmasına karşın kontradan gol yedik. Bu dakikadan sonra güven sorunu yaşadık ve oyundan düştük. Yediğimiz golden sonra toparlanamayan ekibimiz bir gol daha yedi ve devreye bu şekilde girdik.  2. Devre toparlandık, daha üstün oyun ortaya koyduk. Pozisyon üstünlüğü elde ettik ve golde bulduk. Fakat maçı çevirmeye yetmedi. Oyuncularımı göstermiş oldukları mücadeleden ötürü tebrik ediyorum” dedi.


U19 Teknik Sorumlumuz Selahattin Esen, “Yeniceköy sahasında Tuzlaspor ile karşılaştık. Maçın ilk yarısında istediğimiz oyunu tam olarak uygulamada başarılı olduk. Rakibine önde basan hataya zorlayan kazandığı topları olumlu yönde kullanan istekli coşkulu agresif bir takım görüntüsü verdik. Hızlı pas oyunumuz ile rakibimizin dengesini bozarak merkezden kenarlardan etkili ve üretken bir oyun sergiledik. 2. Yarıda rakibimizin oyuna ortak olduğu anlar oldu daha sonra toparlanarak oyunun dengesini tekrar sağladık golü bulduk maçın son bölümünde kalemizde bir gol gördük. Neticede maçı kazandık yüksek temposuyla seyir zevki güzel bir maç oynadığımızı düşünüyorum. Bu galibiyetten dolayı oyuncularımı kutlarım” diye konuştu.
İnegölspor Basın Sözcüsü ve Altyapı Sorumlusu Özgür Gürbüz ise, “Altyapımızda bu hafta 2 galibiyet 2’de mağlubiyet elde ettik. Bu hafta zorlu rakiplerle mücadele ettik. Rakiplerimizin çoğu lider veya üst sıralarda yer alıyordu. Buna rağmen saha içerisinde gerçekten çok iyi mücadeleler verildi. Genç arkadaşlarımızı ve hocalarımızı tebrik ediyorum. Her zaman söylediğim gibi bizim için önemli olan galibiyet değil takım oyunudur. Bunu da genç arkadaşlarımız en iyi şekilde yaptılar. Yönetim kurulu olarak her birimizde genç arkadaşlarımızın maçını takip ediyoruz. Her zaman yanlarında ve destekçileri olduğumuzu gösteriyoruz. İnşallah altyapımız gelecekte A takımımıza sayısız oyuncu kazandıracak. Bundan hiç şüphemiz yok. Ben saha içerisinde gösterilen mücadeleden dolayı oyuncularımızı ve hocalarımızı bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim